Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Olt: Medicii din Draganesti au cerut transferul la alte spitale, pacientii vor fi externati


Autor: elena

Medicii si personalul auxiliar de la spitalul din Draganesti, care va fi transformat in camin de batrani, au cerut transferul la alte unitati sanitare, iar pacientii vor fi externati sau trimisi la alte spitale din judetul Olt.

Seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Olt, Andrei Iordache, a anuntat joi, intr-o conferinta de presa, ca 15 din cei 17 medici de la Centrul de Sanatate Draganesti-Olt si 40 de angajati din personalul auxiliar al spitalului din Draganesti au solicitat transferul la spitalele din Slatina, Caracal si Corabia, iar pacientii internati in prezent la Draganesti vor fi externati daca starea lor de sanatate permite acest lucru sau vor fi transferati la alte spitale din judet cu ajutorul Ambulantei si SMURD. Personalul nemedical din aceasta unitate ramane astfel fara locuri de munca.

Autoritatile din Draganesti, dar si localnicii si personalul medical au protestat in ziua precedenta impotriva desfiintarii spitalului si transformarii lui in centru pentru varstnici, argumentand ca se ingradeste astfel accesul la servicii medicale al oamenilor din Draganesti si a celor din localitatile apropiate.

Potrivit sefului DSP, spitalul nu va mai beneficia de finantare incepand de vineri si tot de vineri pacientii internati, in numar de 47, trebuie sa fie ori externati, ori dusi cu ambulantele la Slatina sau Caracal.

Consiliul Local Draganesti a refuzat transformarea spitalului in centru pentru varstnici si prin urmare in luna aprilie nu poate functiona la Draganesti un centru pentru persoanele varstnice.

In favoarea desfiintarii spitalului din Draganesti, Andrei Iordache aduce argumentul ca actul medical in aceasta unitate sanitara nu este unul de calitate pentru ca exista numai doua sectii, una de pediatrie si alta de boli interne, iar linia de garda este asigurata pe rand de medici cu diferite specialitati si nu la fiecare specialitate in parte.

Seful DSP Olt a amintit si ca la nivelul conduceri spitalelor din Slatina si Draganesti au existat reticente in ce priveste acceptarea cererilor de transfer ale medicilor din Draganesti si considera ca este inacceptabil ca un medic specialist sa nu gaseasca loc de munca in conditiile in care spitalele functioneaza cu deficit de medici.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa