Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/21/2020
Data stire

Olt: Parteneriat Colegiul Farmacistilor-Prefectura pentru sprijinirea populatiei in zilele de vara


Autor: elena

Instituţia Prefectului Olt şi Colegiul Farmaciştilor au încheiat un parteneriat în baza căruia 33 de farmacii din judeţ vor acorda sprijin persoanelor afectate de temperaturile ridicate din timpul verii, a anunţat consilierul prefectului judeţului, Monica Ţone.

Aceasta a precizat că ajutorul pe care îl vor oferi farmaciile şi personalul acestora va consta în acordarea de apă, măsurarea gratuită a tensiunii arteriale şi glicemiei persoanelor ce pot fi afectate de căldura excesivă, eventual acordarea primului ajutor până la sosirea ambulanţelor, dacă va fi cazul.

Pe lista cu farmacii care au semnat parteneriatul menţionat sunt 33 de unităţi, din toate oraşele din judeţ dar şi câteva din mediul rural. Acest demers urmăreşte ocrotirea cetăţenilor, în special a persoanelor vârstnice, cardiacilor, diabeticilor, persoanelor cu probleme respiratorii, copiilor, în perioada verii, când se înregistrează în judeţ temperaturi caniculare.

Chiar dacă populaţia va putea apela gratuit la anumite farmacii pentru un pahar cu apă şi măsurarea tensiunii arteriale ori glicemiei, autorităţile locale vor fi obligate ca în perioadele caniculare să înfiinţeze puncte de prim ajutor şi de distribuţie a apei potabile.

În lunile de vară, în judeţul Olt, perioadele caniculare sunt frecvente, la fel şi cazurile de persoane care au nevoie de ajutor medical din cauza căldurii excesive.

27-05-2015
Tip
Stiri interne