Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/12/2020
Data stire

Olt: Protest la Draganesti Olt, fata de desfiintarea spitalului


Autor: elena

Primarul orasului Draganesti-Olt, Sorin Ghita, organizeaza, miercuri, un miting de protest fata de desfiintarea spitalului din localitate (Centrul de Sanatate Draganesti-Olt) si transformarii lui in camin pentru persoanele varstnice.

Mitingul este programat sa se desfasoare in intervalul orar 11,30-13,00, in fata primariei orasului. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului Judetean de Jandarmi Olt, Emanuel Botan, la protest sunt asteptate circa 1.500 de persoane, masurile de ordine urmand sa fie asigurate de jandarmi.

Protestul este considerat de primarul Sorin Ghita drept un semnal de alarma fata de situatia a zeci de mii de persoane din zona carora li se adreseaza spitalul si care vor fi nevoiti, in caz de imbolnavire, sa mearga la Slatina sau Caracal pentru a se trata, cheltuind astfel mai multi bani atat pentru transport, cat si pentru serviciile medicale.

La Draganesti, spitalul are gradul de ocupare peste limita admisa, adica 99%, o larga adresabilitate si o linie de garda. In acest spital sunt 45 de paturi si doua sectii - de interne si pediatrie - precum si laborator de analize si de radiologie.

Unitatea medicala beneficiaza de 17 medici care ar putea ramane fara locuri de munca, avand in vedere ca la spitalul din Slatina sunt numai 11 posturi vacante pentru medici.

29-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa