Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/07/2020
Data stire

Olt: Trei cazuri de gripa confirmate in judet


Autor: elena

Numărul afecţiunilor respiratorii nu a crescut în judeţul Olt în ultimele două săptămâni, însă au fost confirmate primele cazuri de gripă din acest sezon rece, potrivit purtătorului de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Olt, Manuela Ştefan.

Aceasta a precizat miercuri, pentru AGERPRES, că săptămâna trecută au fost raportate 1.164 de cazuri de infecţii respiratorii acute şi 576 de cazuri de pneumonie. Au necesitat internare 71 dintre pacienţii cu infecţii respiratorii acute şi 145 dintre pacienţii cu pneumonie.

"Frecvenţa îmbolnăvirilor a fost la acelaşi nivel în ultimele două săptămâni şi cele mai multe au fost la copii de până la 15 ani şi la vârstnicii de peste 60 de ani. Au fost confirmate şi trei cazuri de gripă sezonieră, primele din acest sezon rece", a spus Manuela Ştefan.

Reprezentantul DSP Olt a menţionat că a continuat vaccinarea antigripală, săptămâna trecută fiind imunizate 757 de persoane.

Manuela Ştefan a adăugat că, pentru a preveni îmbolnăvirile, trebuie evitate zonele aglomerate, contactul cu persoane bolnave şi adoptarea unui regim de viaţă sănătos şi a unei alimentaţii bogată în legume şi fructe.

18-02-2015
Tip
Stiri interne