Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/18/2019
Data stire

OMS ar vrea sa interzica orice forma de publicitate pentru tutun


Autor: elena

In perspectiva Zilei Mondiale a Tutunului, vineri, Organizatia Mondiala a Sanatatii /OMS/ a lansat miercuri un nou apel la o interdictie totala a oricarei forme de publicitate pentru tutun, transmite France Presse.

Tabagismul se afla la originea mortii premature a sase milioane de persoane pe an, conform agentiei specializate a Natiunilor Unite.

Interzicerea oricarei forme de publicitate si promovare a produselor pe baza de tutun este una dintre cele mai eficiente maniere de a reduce consumul, mai ales printre tineri, a afirmat doctorul Douglas Bettcher, director al departamentului pentru prevenirea bolilor in cadrul OMS. Consumul a fost redus cu 7 la suta in medie in tarile in care o astfel de interdictie a fost introdusa.

'Majoritatea fumatorilor si-au inceput dependenta fata de tutun inainte de a implini varsta de 20 de ani. Interzicerea publicitatii este cea mai buna maniera de a evita ca tinerii sa inceapa sa fumeze', a declarat doctorul Bettcher.

OMS avertizeaza impotriva 'noilor tactici' comerciale ale industriei tutunului, precum distribuirea de cadouri, reclama ascunsa in cafenele sau cluburi de noapte, utilizarea retelelor de socializare, plasamentul de produse cu tutun in filme sau seriale de televiziune sau, mai mult, aparitia la diverse activitati cu scop caritabil.

'Interdictia trebuie sa fie completa pentru a fi eficienta', a conchis reprezentantul OMS. Doar 19 tari au decretat o astfel de interdictie si au inregistrat o scadere a consumului de tutun de 7 procente, noteaza AFP.

29-05-2013
Tip
Stiri externe