Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/28/2020
Data stire

Pakistanul confruntat cu o epidemie de febra dengue de o amploare fara precedent


Autor: elena

Pakistanul se confrunta cu o epidemie de febra dengue de o amploare fara precedent, care a luat viata a 126 de persoane in mai putin de o luna si a afectat in total circa 12.000 de persoane, in principal in estul tarii, au informat joi autoritatile locale, relateaza AFP.

Ploile musonice prelungite si temperaturile anormal de ridicate pentru sezon explica, potrivit autoritatilor, raspandirea rapida a acestei boli tropicale, intr-o tara deja insangerata de luptele dintre armata si islamisti si afectata de inundatiile repetate.

Din cele 11.584 de cazuri de febra dengue inregistrate pana la aceasta data in Pakistan, 10.244 au fost localizate in regiunea Lahore, capitala culturala si principalul oras din est, au informat autoritatile provinciale.

In Lahore, spitalele au fost coplesite de afluxul de bolnavi, determinand autoritatile sanitare sa ridice corturi in jurul acestora pentru a primi pacientii, a informat un membru al serviciilor de sanatate locale.

Mai mult de 1.100 de bolnavi de febra dengue au fost tratati joi si peste 10.000 au fost trimisi acasa pentru a se odihni, a adaugat el. Echipe trimise de Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) si de Sri Lanka se gasesc la fata locului pentru a acorda ajutor.

Nu exista nici un vaccin pentru aceasta boala transmisa de tantari.

In zonele afectate, locuitorii critica ineficienta guvernului, incapabil, in opinia lor, sa previna intreruperile de curent si sa ia masuri pentru limitarea inmultirii tantarilor, purtatori ai acestei boli.

29-09-2011
Tip
Stiri externe
Sursa