Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Parchetul de pe langa Tribunalul Suceava a dispus inceperea urmaririi penale in cazul exploziei de la Campulung Moldovenesc


Autor: elena

Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava a dispus începerea urmăririi penale in cazul exploziei de la restaurantul din Câmpulung Moldovenesc cu privire la săvârşirea infracţiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, precum şi neluarea vreuneia dintre măsurile legale privind securitatea şi sănătatea în muncă.

Cercetările se efectuează sub supravegherea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, de poliţişti, personal ITM şi ISU. Ancheta este coordonată direct de procurorul şef al Secţiei de Urmărire Penală şi Criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată, a declarat că explozia produsă duminică dimineaţă la restaurant a avut consecinţe deosebit de grave, până în prezent fiind înregistrată moartea a două femei şi rănirea altor două, dintre care una foarte grav, distrugerea restaurantului şi avarierea maşinii unor clienţi ai localului.

La o primă estimare, pagubele produse prin explozie se ridică la aproximativ 50.000 euro.

Victimele accidentului au fost transportate iniţial cu ambulanţele la Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc, iar ulterior au fost transferate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava şi Iaşi.

La faţa locului s-a deplasat o echipă operativă din cadrul Poliţiei Câmpulung Moldovenesc, formată din criminalişti şi lucrători de Poliţie judiciară, dar şi două echipaje de intervenţie din cadrul Detaşamentului ISU Câmpulung Moldovenesc.

Din primele verificări efectuate la faţa locului şi din constatarea specialistului ISU, s-a constatat drept cauză a accidentului explozia unei butelii de gaz ce alimenta maşina de gătit din bucătăria restaurantului.

Clădirea restaurantului a fost avariată în proporţie de 80%, fiind distruse geamurile în totalitate, parte din zidul de susţinere şi mobilierul.

Cercetarea locului faptei este efectuată de către lucrătorii de poliţie împreună cu personalul din cadrul ITM Suceava şi specialişti din cadrul ISU Suceava, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc.

30-11-2014
Tip
Stiri interne