Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/23/2020
Data stire

PC a decis sa declare mai luna de lupta impotriva etnobotanicelor


Autor: elena

Partidul Conservator (PC) a hotarat sa declare mai luna de lupta impotriva etnobotanicelor si cere Guvernului sa dea o ordonanta pentru interzicerea comercializarii acestor substante, a afirmat vicepresedintele formatiunii, Bogdan Ciuca, luni, intr-o conferinta de presa.

"Cerem actualului Guvern ca, pana vor dezbate parlamentarii, pana vom consuma procedurile parlamentare vizand aceste proiecte de legi initiate de noi, sa dea o ordonanta (...) care sa interzica traficul si acest comert cu cosmar, cu drame care se nasc in familiile romanilor. Nu ne intereseaza cine isi asuma din punct de vedere politic aceasta actiune, ne intereseaza ca problema sa se rezolve, sa dea aceasta ordonanta de urgenta si mai mult de atat, chemam in aceasta batalie toate partidele politice, indiferent de culoarea lor, toate grupurile parlamentare, indiferent de culoarea lor si pe toti acei responsabili care sunt chemati in aceasta zona atat de delicata a sanatatii si a ocrotirii familiei", a fost mesajul deputatului.

In opinia acestuia, nu este normal ca in Romania de astazi sa se vanda legal droguri.

La randul sau, deputatul PC Tudor Ciuhodaru a aratat ca ii vor cere ministrului Sanatatii, Cseke Attila, sa infiinteze primul centru regional de toxicologie la Iasi. ''Pentru ca, fara astfel de centre specializate, doar cu liste de asteptare, doar cu voluntariat, fenomenul nu poate fi controlat", a spus acesta.

El este de parere ca problema etnobotanicelor a devenit una de sanatate publica in Romania.

"Luna mai va fi dedicata acestui fenomen, pentru ca noi mai avem o initiativa legislativa ce prevede reinfiintarea Agentiei Nationale Antidrog ca si coordonator al politicilor de sanatate in domeniu, iar fara informare, educare, scoala, universitate, vom asista in continuare la extinderea acestui fenomen. De aceea am propus, intr-un prim pas, ca o Romanie sanatoasa sa aiba ore de educatie pentru sanatate in scoli, care sa avertizeze asupra consecintelor riscului consumului de etnobotanice", a afirmat Ciuhodaru.

El si-a exprimat speranta ca proiectele legislative ale conservatorilor vor fi acceptate si de guvernanti, pentru ca, sustine el, sanatatea nu ar trebui sa aiba culoare politica.

"Invitam si Guvernul Romaniei sa ni se alature, pentru ca pana acum doar a reactionat, iar cei care au murit au fost deja mult prea multi", a adaugat deputatul.

21-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa