Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Persoanele care lucreaza in schimburi sunt predispuse sa faca diabet de tip 2


Autor: elena

Diabetul de tip 2 este mai frecvent la persoanele care lucreaza in schimburi, sustine un studiu international de mare amploare, preluat de BBC.

Rezultatele sale, publicate in revista Occupational and Environmental Medicine, au indicat ca barbatii si cei care lucreaza in ture sunt mai predispusi la aceasta forma de diabet.

Se crede ca intreruperea ceasului biologic afecteaza cresterea in greutate, hormonii si somnul - ceea ce ar putea face sa creasca riscul de diabet 2.

Boala poate duce la orbire, poate face sa creasca riscul de infarct miocardic si de accident vascular cerebral, poate afecta nervii si vasele de sange - sporind in mod semnificativ riscul ca un picior sa fie amputat.

Studiile efectuate in conditii de laborator au demonstrat ca a-i face pe oameni sa doarma la momentul nepotrivit din zi duce la aparitia unor etape timpurii ale diabetului de tip 2, in termen de cateva saptamani.

Noul studiu, care a analizat datele referitoare la 226.652 de persoane, a intarit legatura dintre intreruperea ceasului biologic si aparitia diabetului zaharat de tip 2.

Cercetarea, realizata de oamenii de stiinta de la Universitatea Huazhong de Stiinta si Tehnologie din China, a aratat ca persoanele care lucreaza in schimburi sunt cu 9% mai predispuse sa faca diabet de tip 2, iar barbatii cu 35% mai predispusi.

De asemenea, pentru cei care schimba turele de zi cu turele de noapte, riscul creste cu 42%.

25-07-2014
Tip
Stiri externe