Termen cautat
Tip stire
E.g., 12/13/2019
Data stire

Personalul medico-sanitar de la Spitalul Balcesti nu va ramane pe drumuri, potrivit DSP Valcea


Autor: elena

Personalul medico-sanitar de la Spitalul orasenesc din Balcesti, care va deveni camin de batrani, nu va ramane fara loc de munca, a declarat, joi, pentru AGERPRES, directorul DSP Valcea, dr. Maria Murarus.

"Desi initial primarul si directorul spitalului nu au vrut sa trimita lista cu personalul la DSP, la presiunea angajatilor, aseara (miercuri. n.r.) a ajuns aceasta lista. Astfel, din cei 19 asistenti medicali, 5 au optat pentru judetul Dolj, restul raman in Valcea, infirmierii vor lucra la spitalele valcene. In ceea ce priveste medicii, din cei 11 medici, unul este pensionat, 6, din care patru rezidenti, au optat pentru judetul Olt, restul raman la Valcea. Deja am luat legatura cu managerii spitalelor din judet pentru primirea acestor salariati", a precizat dr. Murarus.

Potrivit directorului DSP, problema o reprezinta personalul TESA din spitalul din Balcesti.

"Daca primaria se incapataneaza sa refuze accesarea fondurilor pentru camine de batrani, unde cei 13 angajati ar ramane efectiv la munca, atunci administratia locala se face vinovata de acest lucru. Eu sper ca autoritatile locale vor renunta la patimi si vor intelege care este realitatea si ce inseamna reforma in sistemul sanitar", a mai spus directorul DSP.

Potrivit Ministerului Sanatatii, singurul spital din Valcea care a fost reprofilat in camin de batrani este cel din Balcesti, dar autoritatile locale refuza accesarea fondurilor puse la dispozitie, sustinand ca vor merge in instanta pentru mentinerea unitatii sanitare.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa