Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/14/2020
Data stire

Peste 200 de cadre medicale, specializate printr-un proiect de 4,7 milioane de euro al UMF Targu Mures


Autor: elena

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie (UMF) din Târgu Mureş, prof. dr. Leonard Azamfirei, a anunţat joi accesarea de către instituţie a unei finanţări europene de peste 4,7 de milioane de euro prin care vor fi specializate circa 200 de cadre medicale şi vor fi achiziţionate echipamente performante.

"Este un succes mare al universităţii faptul că am câştigat un proiect de 4,75 de milioane de euro care are ca obiectiv resuscitarea asistenţei medicale pe zona de cardiologie pediatrică şi chirurgie cardiovasculară. Este un proiect prin care UMF este coordonator al proiectului şi este derulat în parteneriat cu Institutul de Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş şi cu Universitatea de Medicină şi Farmacie 'Iuliu Haţieganu' din Cluj-Napoca. Şi acest proiect are un obiectiv dublu, pe de o parte formarea resursei umane la nivel de ţară, pe zona de învăţământ şi de practică medicală pe cardiologia pediatrică şi chirurgia cardiacă. În acest sens, se vor instrui 70 de medici din zona de chirurgie cardiacă şi ştiinţele conexe, anestezie şi terapie intensivă, cardiologie pediatrică, precum şi 120 de asistente medicale care lucrează în acest domeniu", a afirmat Leonard Azamfirei.

Rectorul UMF Târgu Mureş a spus că prin compartimentul de resurse umane în cadrul acestui proiect se va derula şi o componentă de dotare, de infrastructură, care va asigura echipamentele necesare demonstraţiei operaţiilor care se vor face şi partea de materiale consumabile.

Prof. dr. Leonard Azamfirei a menţionat că şi prin acest proiect UMF din Târgu Mureş demonstrează că este cea care dă "tonul" în ţară.

"Mi se pare important acest proiect care vine ca o recunoaştere a faptului că la Târgu Mureş există în acest moment în ţară cel mai performant - de altfel singurul - centru de terapie a chirurgiei cardiace pentru copii. Este un lucru recunoscut, avem specialişti foarte buni şi faptul că noi dăm tonul în ţară se asociază foarte bine cu acest proiect pe care l-am câştigat. Am convingerea că specialiştii noştri de la IBCvT, de la UMF, mulţi dintre ei sunt în egală măsură şi cadre didactice şi medici, vor face ca acest proiect care trebuie să se încheie în decembrie 2015 să fie un proiect de succes", a spus Leonard Azamfirei.

Proiectul "Competitivitate pentru inima copiilor: cardiologie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică - CORDISPED" a primit o finanţare de 21.619.094 de lei (4,74 de milioane de euro) prin Programului Operaţional Sectorial de Dezvoltare a Resurselor Umane.

Semnarea contractului de finanţare va avea loc în data de 24 februarie.

19-02-2015
Tip
Stiri interne