Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/15/2020
Data stire

Peste 35.000 de euro stransi la cea de-a V-a Gala a Crucii Rosii Romane


Autor: elena

Peste 35.000 de euro s-au strans la cea de-a V-a Gala a Crucii Rosii, eveniment umanitar gazduit duminica seara de Televiziunea Romana (TVR).
Potrivit unui comunicat al TVR remis luni AGERPRES, in cadrul evenimentului ce a avut ca tema "Puncte de prim ajutor in zone izolate" s-au strans 15.000 de euro din donatiile prin SMS si apeluri telefonice, suma la care se adauga donatiile venite de la parteneri si de la cateva firme, in valoare de peste 20.000 de euro.

La gala au participat numeroase personalitati - formatori de opinie, din diverse domenii: Raed Arafat, Margareta Paslaru, Monica Anghel, Eduard Novak, Nicolae Furdui Iancu, Sofia Vicoveanca, Monica Anghel, Maria Radu, Alinka si Nick Kamarera, Liviu Hodor si Mona, trupele Animal X, Bere Gratis, Taxi, Iris.

"Ceea ce face Crucea Rosie Romana este un demers necesar pentru o societate civilizata. Pana sa vina cei de la 112, viata iti poate fi salvata de cel care iti este alaturi. Fiecare minut este o sansa. Felicit Crucea Rosie Romana pentru un proiect care este util nu numai in localitatile izolate, ci oriunde. Ar fi foarte bine daca astfel de cursuri ar fi introduse in scoli", a declarat Raed Arafat, subsecretar de stat in Ministerul Sanatatii, la finalul Galei.

Cu acest prilej, Iulianei Tudor i-a fost acordata o distinctie speciala, aceea de primul Ambasador al Crucii Rosii Romane.

"Toti cei de la Crucea Rosie am fost impresionati de daruirea ei si de tenacitatea ei. Este de remarcat gradul ei de implicare (...) cat de mult ii pasa! In tot acest timp nu a venit doar sa filmeze pentru emisiuni, ci s-a implicat - vorbeste", a motivat Mihaela Geoana, presedintele Societatii Romane de Cruce Rosie, decizia de a acorda vedetei TVR acest titlu.
La randul sau, Iuliana Tudor a rememorat cu emotie momentele sale alaturi de echipa Crucii Rosii.

"Crucea Rosie Romana protejeaza demnitatea umana si schimba in bine realitatea din Romania. Urmandu-i la cateva actiuni, am lasat microfonul jos si am oprit camera de filmat. Asa am devenit voluntar. Apoi am continuat sa sprijin proiectele Crucii Rosii Romane. An de an, cu fiecare Gala, am devenit un om mai bun, un om mai implicat. M-a emotionat momentul de la Gala de anul acesta, cand doamna Mihaela Geoana, presedintele Crucii Rosii Romane, mi-a pus in maini nu numai distinctia de ambasador, ci si o mare responsabilitate - aceea de a face cunoscute principiile Crucii Rosii Romane. Sunt recunoscatoare si onorata si sper ca impreuna sa aducem in atentia oamenilor proiecte care sa le schimbe viata in bine", a afirmat vedeta TVR.

Gala Crucii Rosii Romane de duminica a reprezentat debutul acestei campanii umanitare, organizata de Societatea Romana de Cruce Rosie, in parteneriat cu TVR.
Pana pe 17 octombrie, cand se vor inchide liniile telefonice si de SMS alocate campaniei, romanii sunt invitati in continuare sa faca donatii - prin SMS la 8834 in retelele Vodafone, Orange si Cosmote (2 euro/SMS) si prin apeluri la numerele 0900.900.550 (5 euro) si 0900.900.552 (2 euro) in reteaua Romtelecom.

Proiectul de anul acesta se adreseaza comunitatilor izolate din mediul rural care nu dispun de servicii medicale permanente, iar serviciul de ambulanta se afla la distanta. Crucea Rosie Romana isi propune sa vina in sprijinul acestora, prin instruirea unor localnici care sa acorde primul ajutor.

Astfel, se va reduce numarul persoanelor din zonele izolate care isi pierd viata din cauza ca nu s-a intervenit la timp. Diplomele pe care voluntarii Crucea Rosie le vor primi in urma stagiilor de pregatire sunt recunoscute la nivel european.

Efortul financiar pentru implementarea acestui proiect pilot in 41 de localitati izolate din tara (cate una in fiecare judet) este de aproximativ 100.000 euro.

Gala Crucea Rosie din 23 septembrie a avut ca scop colectarea acestor fonduri prin donatii in bani din partea diferitelor companii, prin apeluri telefonice si SMS-uri cu valoare, precum si "adoptarea" acestor centre de catre companiile interesate sa se alature proiectului.

24-09-2012
Tip
Stiri interne
Sursa