Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/22/2020
Data stire

Peste 380.000 de europeni s-au alaturat initiativei de a renunta la fumat


Autor: elena

Comisia Europeana a anuntat in contextul Zilei Mondiale Antifumat de anul acesta ca peste 380.000 de europeni s-au alaturat pana acum initiativei pentru renuntarea la fumat 'Ex-Fumatorii sunt de neoprit', se arata intr-un comunicat de presa al Societatii Romane de Pneumologie.

Acesta reprezinta un pas important in atingerea obiectivului campaniei lansate in anul 2011, acela de a ajuta jumatate de milion de persoane sa renunte la fumat pana la finalul anului 2013.

Potrivit sursei citate, Tonio Borg, comisarul european pentru Sanatate si Protectia Consumatorului, a declarat:

"Sunt incantat de succesul campaniei Ex-fumatorii sunt de neoprit, succes confirmat de cifrele anuntate astazi. Promovarea realizarilor ex-fumatorilor, precum si a beneficiilor renuntarii la fumat - printre care imbunatatirea starii de sanatate si economii financiare mai mari - are in mod clar efecte majore asupra oamenilor. Cu ocazia Zilei Mondiale Antifumat, doresc sa transmit felicitarile mele fiecarui fumator care a inceput sa ia masurile necesare pentru a renunta la acest obicei".

Un numar ridicat de fumatori din Uniunea Europeana utilizeaza iCoach pentru a renunta la fumat. iCoach este instrumentul online digital al campaniei, disponibil gratuit, ce ofera ajutor personalizat pentru renuntarea la fumat, prin intermediul email-ului si al unei aplicatii mobile, in fiecare dintre cele 22 de limbi oficiale ale UE.

Proportia celor care au renuntat la fumat cu iCoach este de 37%, reprezentand persoanele care s-au declarat nefumatoare dupa trei luni de la inscrierea in program.

Un alt succes major inregistrat de Comisia Europeana pe drumul catre o Europa 'fara fum' este initiativa 'Quit Smoking with Barca', lansata in decembrie 2012. Pana in prezent, peste 72.000 de fani ai fotbalului s-au inscris in program, pentru a renunta la fumat cu sprijinul jucatorilor, antrenorilor si al intregului personal FC Barcelona.

Obiectivul 'Quit Smoking with Barca' este de a determina 99.000 de fani sa se inscrie in program, ceea ce ar insemna ocuparea intregului stadion Camp Nou al clubului de catre ex-fumatori. Mai mult, pentru a marca Ziua Mondiala Antifumat din acest an, in Europa au loc numeroase evenimente sub egida campaniei 'Ex-Fumatorii sunt de neoprit'.

Astfel, pe 24 mai, la Centrul Medical 'Matei Basarab' din Bucuresti, a fost organizata o masa rotunda, la care au fost prezenti medici specialisti pneumologi, ex-fumatori, precum si reprezentanti ai presei.

Profesor doctor Florin Mihaltan, presedintele Societatii Romane de Pneumologie, si doctor Ioana Munteanu, presedintele Sectiunii de Tabacologie a Societatii Romane de Pneumologie, au vorbit despre beneficiile renuntarii la fumat din punctul de vedere medical, in timp ce doua ex-fumatoare si-au impartasit povestile personale despre renuntarea la acest obicei.

Ziua Mondiala Antifumat isi propune sa aduca in atentia publicului efectele pe care fumatul le are asupra sanatatii si sustine implementarea unor politici eficiente de reducere a consumului de tutun.

La nivel mondial, fumatul este raspunzator pentru decesul a sase milioane de persoane in fiecare an, dintre care 600.000 reprezinta fumatori pasivi.
In Europa, fumatul este responsabil pentru 700.000 de decese anual.

31-05-2013
Tip
Stiri interne