Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

PM Boc: Coalitia considera necesara reorganizarea administrativa, dar nu a gasit modalitatea unitara


Autor: elena

La nivelul coalitiei de guvernare exista in prezent un punct de vedere referitor la necesitatea organizarii administrative, insa nu exista o opinie unitara cu privire la modul in care sa fie facuta aceasta, a declarat luni premierul Emil Boc, la Palatul Parlamentului.

"De aceea am decis, ca in prima etapa, sa continuam procesul de descentralizare, adica de coborare a atributiilor de la nivel central la nivel local, asa cum am facut si cu legea educatiei cand am trecut la nivelul autoritatilor locale competenta de desemnare a directorilor de scoli, a consiliului de administratie, a unei ponderi din curriculum, asa cum in sanatate am descentralizat spitale si consiliile de administratie, astfel incat sa fie stabilite de primarii si consilii judetene. Si la nivelul altor structuri ale ministerelor vom cobori decizia la nivelul primariilor si acest lucru se va intampla in perioada urmatoare", a spus seful Guvernului.

O comisie a coalitiei de guvernare va analiza in perioada urmatoare solutiile pentru reorganizarea administrativ-teritoriala, urmand ca, pana la toamna, Guvernul sa comaseze serviciile deconcentrate ale ministerelor, a declarat, luni, prim-vicepresedintele PDL Roberta Anastase.

Ea a sustinut ca si partenerii de guvernare ai PDL /Partidul Democrat Liberal, principal la guvernare/ au fost de acord, in sedinta de luni a coalitiei, cu formarea comisiei si cu descentralizarea administratiei.

Presedintele Uniunii Democrate Maghiare din Romania /UDMR, minor la guvernare/, Hunor Kelemen, a declarat pentru AGERPRES ca propunerea Uniunii in sedinta coalitiei de luni a fost amanarea subiectului reorganizarii administrativ-teritoriale a tarii si sa se mearga pe o descentralizare "puternica", adaugand, insa, ca nu s-a stabilit un termen clar al duratei amanarii.

28-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa