Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Ponta in cazul bebelusilor de la 'Marie Curie': Nefiind un interes politic direct, nimeni nu ia in seama aceasta tragedie


Autor: elena

Fostul premier Victor Ponta consideră că autorităţile nu tratează corespunzător situaţia copiilor cu sindrom hemolitic-uremic internaţi la Spitalul "Marie Curie", fiind de părere că acestea ar trebui să oprească ''seria neagră a deceselor şi să ia măsuri pentru viitor''.

În opinia sa, toţi cei care ''afişau mari idealuri" în noiembrie anul trecut, după incendiul din Colectiv, ''nu dau doi bani" pe situaţia de acum.

'Cred că această tragedie întrece orice altă ştire sau eveniment! Şi ar trebui cu adevărat să fie făcute eforturi uriaşe, să oprim cumva această serie neagră, să aflăm adevărul, să stabilim responsabilităţi şi să luăm măsuri serioase ca aşa ceva să nu mai fie posibil în viitor! Şi totuşi constat cu mare amărăciune că, nefiind un interes politic direct (aşa cum a fost la 'Colectiv') , de fapt nimeni nu ia în seamă această tragedie! Nimeni nu se mobilizează, nimeni nu cere informaţii sau măsuri concrete, nimeni nu protestează şi nimeni nu depune o floare! Nu s-a deschis nicio anchetă penală şi nimeni nu cere să vină procurorii!!!", a scris Victor Ponta pe Facebook.

Fostul premier l-a criticat pe preşedintele Iohannis pentru lipsa de reacţie în acest caz.

'Nu îi mai vizitează la spital nici preşedintele, nici nu ne mai spune că ştie el cine i-a ucis pe copii, nici că trebuiau să moară ca să ... Acum toţi cei cu interesele politice (pardon, cu marile idealuri) din noiembrie pur şi simplu nu dau doi bani! De fapt nu trebuie deranjat Moşierul pentru moartea câtorva copii de iobagi! (sau cum spunea, cinic, dar adevărat, într-un comentariu cineva mai jos 'ce treabă are cu copiii, dacă se dărâmau nişte case sigur intervenea'). Eu încă sper că există România dincolo de manipulări şi interese meschine şi că putem face ceva pentru aceste victime cu adevărat inocente!", susţine Ponta, pe Facebook.

17-02-2016
Tip
Stiri interne