Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/23/2020
Data stire

Ponta, despre declaratiile lui Predoiu: Ziua si minciuna de la PNL


Autor: elena

Premierul Victor Ponta a comentat joi declaraţiile prim-vicepreşedintelui PNL Cătălin Predoiu referitoare la decizia Executivului de la Bruxelles de a iniţia procedura de dezechilibru macroeconomic în cazul ţării noastre, întrebând, retoric, dacă şi Belgia, Olanda, Suedia, Finlanda şi Marea Britanie au aceleaşi probleme cu CE tot din cauza sa.

''Ziua şi minciuna de la PNL! Să înţeleg că şi Belgia/Olanda/Suedia/Finlanda şi Marea Britanie au aceleaşi probleme cu CE tot din cauza mea???'', a scris premierul pa pagina sa de Facebook.

Reacţia lui Ponta vine după ce Predoiu a susţinut că premierul şi miniştrii săi au reuşit să "rupă" definitiv relaţia specială pe care România o avea cu oficialii Comisiei Europene.

"Suntem de fapt martorii primei riposte din partea Comisiei Europene, după modul lipsit de diplomaţie în care Executivul condus de Victor Viorel Ponta a purtat, în ultimul an, negocierile cu oficialii FMI şi CE în acordul pe care România încă îl are. În comunicatul de presă trimis ieri, Comisia Europeană recunoaşte şi dă de înţeles că actualul acord e ca şi nul, motiv pentru care ţara noastră nu mai beneficiază de tratament special din partea autorităţilor europene", a declarat Predoiu conform unui comunicat remis joi AGERPRES.

De altfel, premierul a mai comentat joi anunţul Comisiei Europene (CE) privind demararea procedurii de dezechilibru macroeconomic pentru România şi Portugalia, arătând că în acest caz ţara noastră se află "într-o companie onorantă", alături de ţări precum Belgia, Olanda, Marea Britanie, Suedia şi Finlanda.

"În urma analizei Comisie Europene s-au stabilit mai multe categorii de ţări: categorii cu probleme grave din punctul de vedere al dezechilibrelor macroeconomice - şi România nu este acolo; categorii de ţări cu deficit excesiv - iarăşi nu suntem acolo, că până la trei la sută mai avem foarte mult, noi am făcut 1,8%; şi o categorie în care România este într-o companie onorantă, adică alături de Belgia, Olanda, Marea Britanie, Suedia şi Finlanda, ţări care şi-au îmbunătăţit echilibrul macroeconomic, dar care au în continuare măsuri în acest sens", a declarat Premierul Victor Ponta, după o vizită la Spitalul Militar din Capitală.

CE a decis să demareze procedura de dezechilibru macroeconomic pentru România şi Portugalia, două din cele 16 ţări identificate în luna noiembrie 2014 că înregistrează dezechilibre economice. În total, 16 ţări europene au deschisă procedura de dezechilibru macroeconomic, în diferite faze.

In urma deciziei de joi a CE, România a fost plasată în faza a doua dintre cele cele şase ale procedurii de dezechilibru macroeconomic.

26-02-2015
Tip
Stiri interne