Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Ponta: Guvernul aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi in domeniul sanitar


Autor: elena

Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Executivul va aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi in domeniul sanitar.

"Astazi (miercuri - n.r.) vom aproba deblocarea a peste 1.000 de posturi din sanatate. Toti banii din fondul de rezerva, 200 de milioane de lei, se duc la sanatate. Modificarile pe care le-ati convenit cu sindicatele pentru 2014 sper sa fie un semnal clar de vointa din partea noastra de a sprijini (domeniul sanitar - n.r.) cu tot ce este omeneste posibil", a declarat Ponta, la inceputul sedintei de Guvern, adresandu-se ministrului Sanatatii, Eugen Nicolaescu.

Primul ministru le-a multumit ministrului Nicolaescu si ministrului pentru Dialog Social, Doina Pana, pentru ca au reusit sa ajunga la un acord cu sindicatele din sanatate si au evitat declansarea unei greve.

Victor Ponta i-a cerut ministrului Sanatatii sa continue dialogul cu cadrele sanitare, apreciind ca doar asa se pot rezolva problemele din sistem.

"De amenintari, nu dam niciodata nimic", a afirmat Ponta.

De asemenea, premierul i-a mai cerut lui Nicolaescu sa contracareze atitudinea unei parti a presei care indeamna medicii la greva.

"Vreau sa contracarati iresponsabilitatea presei basiste care ii indeamna pe medici sa intre in greva si sa lase oamenii sa moara in spital", a spus seful Executivului.

27-11-2013
Tip
Stiri interne