Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Prahova: Alimentarea cu apa din sursa contaminata, oprita total la Breaza; ISU asigura apa potabila


Autor: elena

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova şi operatorul Hidro Prahova continuă să asigure transportul de apă potabilă cu cisterne în oraşul Breaza, în condiţiile în care autorităţile au oprit total alimentarea cu apă din sursa contaminată cu bacteria Clostridium perfringens care deserveşte peste 9.000 de locuitori.

Directorul Hidro Prahova, Adrian Semcu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că, la solicitarea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova, s-a dispus oprirea alimentării cu apă din sursa Nistoreşti pentru dezinfectarea rezervorului şi a conductelor, astfel că Hidro Prahova şi ISU vor asigura apa potabilă pentru populaţie şi pentru instituţiile publice, inclusiv pentru unităţile de învăţământ.

În aceste condiţii, ISU va duce la Breaza, în cursul zilei de luni, cu cinci cisterne, 25.000 de litri de apă potabilă pentru populaţie, cantitatea putând fi suplimentată la solicitare, iar Hidro Prahova asigură apa potabilă pentru unităţile medicale de pe raza oraşului.

Directorul DSP Prahova, Anca Dobrescu, a declarat, săptămâna trecută, pentru AGERPRES, că a fost depistată la analize bacteria Clostridium perfringens, astfel că apa care ajunge din sursa Nistoreşti la o parte dintre locuitorii oraşului Breaza nu este potabilă.

'Până la recontrol, apa rămâne nepotabilă, iar Hidro Prahova (operatorul de apă- n.r.) duce cisterne pentru consumul de apă, iar cea care curge pe reţea se foloseşte numai în scop menajer", a declarat Dobrescu.

De altfel, în acest oraş au fost lipite afişe ale Hidro Prahova prin care locuitorii sunt avertizaţi că "din data de 8.02.2016 apa livrată în oraşul Breaza are parametrii de potabilitate neconformi".

De asemenea, pe afişe scrie că, dacă totuşi apa din reţea va fi folosită pentru consum, atunci ea trebuie "obligatoriu" fiartă în prealabil timp de minim zece minute.

Prefectul Rodica Paraschiv a precizat că peste 9.300 de persoane din cei aproape 17.000 de locuitori ai oraşului Breaza sunt afectaţi de această situaţie.

15-02-2016
Tip
Stiri interne