Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/10/2020
Data stire

Prahova: Centru de sanatate mintala pentru copii, inaugurat la Ploiesti


Autor: elena

Singurul centru de sanatate mintala pentru copii din judetul Prahova a fost inaugurat, luni, la Ploiesti, Consiliul Judetean (CJ) alocand pentru amenajarea cladirii care va gazdui aceasta unitate medicala aproximativ un milion de lei.

Potrivit managerului Spitalului de Pediatrie Ploiesti de care apartine acest centru, Oresta Vasile, lucrarile de reabilitare au fost demarate in luna noiembrie 2009 si au durat un an.

La Centrul de sanatate mintala pentru copii, care are doar activitate de zi, vor functiona patru cabinete, respectiv neuropsihiatrie, psihiatrie, psihologie si neurologie, acesta din urma fiind in sistem ambulator.

In ceea ce priveste finantarea, partea medicala va fi sustinuta de catre Ministerul Sanatatii, iar administratia judeteana va prelua cheltuielile cu utilitatile.

'In Prahova predomina tulburarile din spectrul autist, cele hiperkinetice cu deficit de atentie, tulburarile de anxietate, tulburarile de comportament. Centrul de sanatate mentala nu presupune doar activitate pur medicala. Activitatea pur medicala reprezinta 25-30%, adica evaluarea copilului si terapii colaterale tratamentului. Centrul presupune in primul rand consilieri, psihoterapii, recuperare, kinetoterapie, consilierea parintilor, a scolilor, a profesorilor, terapii ale parintilor. Includem in acest centru mai multe microcentre de consiliere a parintilor unice, cred, cel putin in sud-estul tarii noastre', a declarat medicul Rodica Toma, seful centrului.

Potrivit acesteia, in Prahova peste 400 de copii primesc tratament antiepileptic permanent, iar peste o mie de copii sunt incadrati in diverse grade de handicap.

In ceea ce priveste personalul, pentru aceasta unitate au fost aprobate sapte posturi de specialisti, o problema majora fiind cea a gasirii unui medic neurolog pediatru.

Deocamdata, centrul nu este mobilat si utilat, Consiliul Judetean Prahova luandu-si angajamentul de a contribui cu o parte din fondurile necesare in acest sens.

09-11-2010
Tip
Stiri interne
Sursa

Comentarii

O intrebare de bun simt.....Unde gasesc informatii despre datele de contact, numar de telefon, program, etc. Lucrez la Centrul de Sanatate Mintala Adulti si suntem adesea intrebati despre numarul de telefon al colegilor nostrii...De unde sa-l luam?!

O intrebare de bun simt.....Unde gasesc informatii despre datele de contact, numar de telefon, program, etc. Lucrez la Centrul de Sanatate Mintala Adulti si suntem adesea intrebati despre numarul de telefon al colegilor nostrii...De unde sa-l luam?!