Termen cautat
Tip stire
E.g., 07/12/2020
Data stire

Prahova: Doar unul dintre cele patru spitale propuse pentru reprofilare, de acord cu varianta MS


Autor: elena

Doar unul dintre cele patru centre de sanatate din judetul Prahova care se regasesc pe lista intocmita de Ministerul Sanatatii (MS) cu unitatile ce vor fi reprofilate a acceptat transformarea in camin de batrani, a declarat miercuri seful Directiei de Sanatate Publica (DSP) Prahova, Cristian Vintilescu.

Preventoriul TBC de la Poiana Tapului a solicitat in scris transformarea in centru de batrani, directorul DSP aratand ca joi cei 51 de copii care erau internati in aceasta unitate vor fi transferati acasa ori la alte unitati sanitare cu profil similar.

Primarii celorlalte trei localitati care administreaza unitati sanitare care se regasesc pe lista - Urlati, Baltesti si Plopeni -, au sustinut miercuri, in cadrul unei intalniri la care au participat prefectul judetului, Adrian Dobre, directorul DSP, Cristian Vintilescu, si reprezentantii centrelor de sanatate, ca nu vor fi de acord ca acestea sa fie reprofilate.

'Atata vreme cat eu sunt primar, este exclus ca acest spital sa devina camin de batrani. Pe langa faptul ca acesta este considerat drept cel mai dotat spital de oras mic, noi avem aici toate sectiile si, in plus, am investit in ultimul an de la bugetul local 600.000 de euro in aparatura medicala', a declarat primarul orasului Urlati, Marian Machitescu.

Centrul de sanatate de la Urlati are 88 de paturi, in acest moment fiind internati aici 85 de pacienti.
In ceea ce priveste personalul, unitatea sanitara are 12 medici si 68 de persoane incadrate ca personal auxiliar.

Nici autoritatile de la Baltesti nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Sanatatii. Astfel, cele 14 cadre medicale, cei 40 pacienti internati in acest moment in respectiva unitate sanitara, dar si locuitorii din Baltesti si primarii comunelor Podenii Noi si Gornet au protestat miercuri cu privire la decizia de transformare a centrului in camin de batrani.

Potrivit directorului DSP, Cristian Vintilescu, consiliile locale din Baltesti si Urlati au votat hotarari cu privire la transformarea centrelor de sanatate in sectii exterioare ale Spitalului Judetean de Urgenta Ploiesti.

De asemenea, autoritatile de la Plopeni doresc pastrarea unitatii sanitare de aici in actuala forma de functionare, primarul Dragos Nita afirmand ca ia in calcul varianta unui parteneriat public-privat in cazul in care nu va mai primi fonduri de la Casa de Asigurari de Sanatate.

In ceea ce priveste evacuarea pacientilor din spitalele care de la 1 aprilie ar urma sa fie reprofilate, Vintilescu a spus ca se fac eforturi pentru ca celelalte unitati sanitare din judet sa ii poata prelua.

30-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa