Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Prahova: Spitalul din Urlati, inchis in 2011, a inceput sa primeasca pacienti


Autor: elena

Spitalul din orasul prahovean Urlati, care a fost inchis in aprilie 2011, a inceput sa primeasca din nou pacienti, la un an si noua luni de la redeschiderea oficiala a unitatii sanitare.

Managerul spitalului de la Urlati, Ion Preda, a declarat, marti, ca aceasta este prima zi de functionare efectiva a unitatii sanitare, dupa inchiderea din primavara anului 2011.

Astfel, in cursul acestei zile, aproximativ 30 de pacienti s-au prezentat la camera de garda sau in ambulatoriu pentru ingrijiri medicale, trei dintre acestia ramanand internati.

Fostul Centru de Sanatate din orasul Urlati, inchis la data de 1 aprilie 2011 prin decizie a guvernului Boc in cadrul procesului de restructurare a sistemului sanitar, a fost redeschis oficial la data de 1 octombrie 2012, dar unitatea nu a putut primi pacienti pana acum pentru ca nu avea personal si nici avize de functionare.

Unitatea sanitara care deserveste aproximativ 60.000 de cetateni de pe Valea Cricovului a fost redeschisa sub denumirea de Spitalul Orasenesc Urlati si are 67 de paturi, dintre care 60 contractabile.

De asemenea, spitalul are patru sectii, respectiv Interne, Pediatrie, Chirurgie si ATI si Ginecologie, precum si un ambulatoriu cu radiologie, laborator de analize, farmacie si mai multe cabinete, intre care oftalmologie, dermatologie, psihiatrie si medicina muncii.

01-07-2014
Tip
Stiri interne