Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/16/2019
Data stire

Prahova: Trei spitale din judet au pierdut, total sau partial, dreptul de proprietate


Autor: elena

Trei spitale din judetul Prahova au pierdut total sau partial dreptul de proprietate asupra cladirilor in care functioneaza, astfel incat acestea se afla in imposibilitatea de a accesa fonduri europene, a declarat, joi, presedintele Consiliului Judetean, Mircea Cosma.

Potrivit reprezentatului judetului, faptul ca spitalele nu mai detin cladirile in proprietate

se va putea reflecta si asupra posibilitatii de acreditare a unitatii spitalicesti. Cosma afirma ca a solicitat ca Ministerul Sanatatii sa trimita in Prahova o echipa care sa evalueze perimetrele tuturor spitalelor pentru a se stabili daca pot primi acreditarea.

Cele trei unitati ale caror cladiri au fost revendicate sunt Spitalul de Pneumoftiziologie Drajna, Spitalul de Boli Pulmonare Breaza si Spitalul de Pneumoftiziologie Floresti.

In urma retrocedarilor, unitatea de la Drajna a pierdut sapte obiective, ramanand in proprietate publica doar pavilionul central, in timp ce spitalul de la Breaza a fost retrocedat complet, autoritatile facand eforturi pentru a-l muta la Poiana Campina.

De asemenea, spitalul din Floresti mai are detine doar un obiectiv, respectiv pavilionul central, celelalte patru fiind castigate de catre mostenitorii familiei Cantacuzino.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa