Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/23/2020
Data stire

Presedintele Asociatiei Mondiale de Psihiatrie: Trei patrimi din afectiunile mintale incep inainte de varsta de 24 de ani


Autor: elena

Trei pătrimi din afecţiunile mintale la adulţi încep înainte de vârsta de 24 de ani, a declarat miercuri preşedintele Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, Dinesh Bhugra, într-o conferinţă de presă prilejuită de Congresul Internaţional al Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, care se desfăşoară la Bucureşti.

"Afecţiunile mintale sunt tratabile, tratamentele bazate pe dovezi trebuie să fie furnizate la cel mai înalt nivel al calităţii. Ştim că trei pătrimi din afecţiunile mintale la adulţi încep înainte de vârsta de 24 de ani. Jumătate din toate afecţiunile psihiatrice de la vârstă matură debutează înainte de vârsta de 15 ani. Noi trebuie să lucrăm împreună cu părinţii, cu educatorii, cu cei care realizează politici, cu familia extinsă pentru a ne asigura că atunci când persoanele se simt stresate sau tind să dezvolte afecţiuni de natură mintală pot să beneficieze de intervenţii imediate în fază timpurie, pentru ca aceste persoane să nu îşi petreacă o bună parte din viaţă încercând să fie tratate. Cei mai afectaţi de această recesiune sunt cei care suferă de afecţiuni mintale, pentru că serviciile de sănătate mintală au fost afectate", a afirmat Dinesh Bhugra.

Potrivit acestuia, una din patru persoane este posibil să dezvolte o afecţiune mentală. De asemenea, peste jumătate din problemele de natură psihiatrică se tratează prin îngrijire primară.

"Este vital ca psihiatrii şi alţi specialişti în domeniul sănătăţii mintale să lucreze îndeaproape cu serviciile de îngrijire primară", a afirmat specialistul.

El a precizat că reprezentanţi ai Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, care lucrează la nivel local, dar şi cei ai Asociaţiei Mondiale a Medicilor de Familie vor lucra împreună pentru a încerca să asigure instruire şi formare medicilor specializaţi pe îngrijire primară şi specialiştilor în îngrijire mintală.

Congresul Internaţional al Asociaţiei Mondiale de Psihiatrie, care se desfăşoară între 24-27 iunie la Palatul Parlamentului, este organizat de Asociaţia Mondială de Psihiatrie, Asociaţia Română de Psihiatrie şi Psihoterapie, UMF "Carol Davila", Universitatea Politehnica din Bucureşti, Societatea Naţională de Medicina Familiei şi Asociaţia Română de Sănătate Publică şi Management Sanitar.

Scopul general al congresului este de a răspunde nevoii de îmbunătăţire a îngrijirii sănătăţii mintale a comunităţii.

Congresul este organizat în opt sesiuni plenare, 44 simpozioane şi 15 ateliere de lucru şi reuneşte peste 1.000 de participanţi din 60 de ţări.

24-06-2015
Tip
Stiri interne