Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/30/2020
Data stire

Previziuni economice


Autor: elena

Actualitatea economică internă şi externă în date:

28 mar Bucureşti - Data la care intră în vigoare noile tarife pentru călătoriile cu metroul.

28 mar Bucureşti - Conferinţă de presă prilejuită de lansarea proiectului ''S.O.C.I.A.L.E. - Structuri de Organizare Comunitară Integrate în Ansamblul Lumii Economice''; Hotel IBIS, ora 10.00.

30 mar Bucureşti - Banca Naţională a României publică datele privind ratele dobânzilor practicate de instituţiile de credit în februarie 2015.

30 mar Bucureşti - Institutul Naţional de Statistică publică datele privind locurile de muncă vacante în 2014 şi documentul ''Tendinţe în evoluţia activităţii economice martie-mai 2015''.

30 mar Bucureşti - Medicii veterinari din cadrul Direcţiilor Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) judeţene, circumscripţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor (CSVSA) dar şi circumscripţiilor sanitare veterinare zonale (CSVZ) demarează, în perioada 30 martie - 12 aprilie 2015, controalele specifice perioadei premergătoare Sărbătorilor Pascale, potrivit anunţului Autorităţii Naţionale Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

30 mar Bucureşti - Conferinţă dedicată investitorilor pentru Piaţa AeRO, platforma de finanţare şi tranzacţionare a IMM-urilor şi start-up-urilor, ocazie cu care se vor prezenta o serie de societăţi în faţa audienţei; Bursa de Valori Bucureşti, ora 10.00.

30 mar Bucureşti - Gala Focus Energetic "Doamne în Energie"; Hotel Athenee Palace Hilton, ora 18.00.

30 mar Bucureşti - Conferinţa ''Fiscalitate pentru o Românie durabilă''; Hotel InterContinental, ora 9.00.

30 mar Bucureşti - Lansarea programului "Delta Dunării pentru toţi", la care participă Bogdan Ştefan, director general al agenţiei de turism Genius Travel; restaurantul La Placinte din bulevardul I.C Bratianu nr. 10, ora 10.30.

31 mar Bucureşti - Institutul Naţional de Statistică publică datele privind Şomajul BIM pentru luna februarie 2015.

31 mar Bucureşti - Conferinţa cu tema "Noul Cod Vamal al Uniunii Europene", organizată de Deloitte Romania împreună cu specialiştii Comisiei Europene şi reprezentanţi ai autorităţilor vamale române; Hotel Intercontinental.

31 mar Bucureşti - Conferinţa "IMM-urile şi locul lor în economie: O abordare comparativă cu alte ţări UE. Drumul de la problemele noastre la soluţiile lor", organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României, în parteneriat cu publicaţia Cursdeguvernare.ro şi Camera de Comerţ Italiană pentru România; CCIR Business Centre, ora 10.00.

31 mar Bucureşti - Conferinţă de presă organizată cu ocazia ediţiei 2015 a Forumului dedicat profesioniştilor în marketing şi vânzări - Marketing &Sales Forum; Hotel Hilton, 14.30.
31 mar Bucureşti - Conferinţa ''ZF Top Tranzacţii: Forumul ZF de fuziuni şi achiziţii. Revine apetitul pentru M&A?''; World Trade Center Bucureşti, ora 9.00.

31 mar Bucureşti - Conferinţă pe tema agriculturii; Hotelul J.W. Marriott, ora 9.30.

1 apr - De la această dată, sistemul cotelor de lapte, introdus din 1984, dispare în toate ţările din UE.

1 apr Bucureşti - Nivelul accizei specifice la ţigarete pentru perioada 1 aprilie 2015-31 martie 2016 este de 314,68 lei/ 1.000 ţigarete, potrivit unui ordin al ministrului Finanţelor Publice.

1 apr Bucureşti - Operatorul naţional poştal distribuie, începând cu această dată, paşapoartele către persoane fizice, în urma câştigării unui contract cu o valoare estimată de 495.000 de lei, potrivit unui anunţ al Companiei Naţionale "Poşta Română" (CNPR). Poşta Română va expedia, la domiciliu, până la 45.000 de documente de călătorie, pe durata a doi ani.

1 apr Bucureşti - Evenimentul de lansare a programelor educaţionale ce se vor desfăşura în această vară sub egida Aspire Romania: Aspire Highschool, Aspire Academy şi Aspire Young Professional, comunitatea ce organizează un concept unic de şcoli de vară pe teme de leadership şi antreprenoriat pentru studenţi, liceeni şi tineri profesionişti de top, cu profesori de la Harvard şi Stanford, dar şi directori de companii şi antreprenori de succes locali; hotelul Crowne Plaza, ora 18.00.

2 apr Bucureşti - Dezbatere publică organizată de Grupul parlamentar al PNL din Camera Deputaţilor, cu privire la noul regim fiscal al redevenţelor la hidrocarburi, o dezbatere tehnică la care sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Guvernului, ai mediului privat, asociaţii profesionale şi firme de consultanţă în domeniu.

3 apr Bucureşti - Termenul limită pentru depunerea cererilor de documente sau pentru acces la documente, în vederea încheierii de către Poşta Română a unui contract pentru achiziţionarea de servicii de asigurare obligatorie de răspundere civilă pentru pagube produse terţilor prin accidente de autovehicule, pentru 2015, pentru parcul auto format din 605 autovehicule. Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este 7 aprilie 2015, ora 10.00. Deschiderea ofertelor va avea loc la data de 7 aprilie 2015, ora 11.00, la sediul CN Poşta Română.

3 apr Timişoara - Salonul Internaţional de Vinuri VINVEST, ediţia a XII-a; Centrul Regional de Afaceri al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, 3-5.

3 apr Bucureşti - Eveniment dedicat lansării oficiale în România a primului produs de asigurare dedicat expaţilor, care va fi distribuit în România prin Destine Broker de Asigurare, ca rezultat al parteneriatului încheiat cu Cigna Global IPMI; Hotel Marriott, ora 10.30.

3 apr Bucureşti - Seminarul "Reutilizarea socială în contextul înfiinţării agenţiei pentru bunurile confiscate. Bune practici din Italia şi Spania", organizat de Centrul de Resurse Juridice; sediul Romanian-American Foundation, ora 9.30.

7 apr Năvodari - Conferinţă de presă organizată de KMG International pentru prezentarea performanţelor atinse în 2014 şi a perspectivelor pentru acest an; sediul Rompetrol Rafinare, ora 9.00.

9 apr Bruxelles - Data până la care este prezentată varianta finală a Master Planului General de Transport, care va include şi ultimele corecţii pe care Ministerul Transporturilor (MT) le va face în urma observaţiilor Comisiei Europene.

13 apr Bucureşti - Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, cu un fond de premiere de un milion de lei, este organizată de Ministerul Finanţelor Publice.

15 apr Riga - Reuniunea miniştrilor responsabili cu domeniul energiei din ţările membre UE.

16 apr Bucureşti - Târgul Imobiliar Naţional - tIMOn, ediţia de primăvară; Piaţa Constituţiei, 16-19.

17 apr Bucureşti - Lăcrămioara Diaconu-Pintea preia funcţia de membru al Directoratului OMV Petrom responsabil cu activitatea de Downstream Gas.
17 apr Bruxelles - Data limită pentru înscrierea produselor alimentare în procesul de evaluare în cadrul Superior Taste Award, eveniment organizat de Institutul Internaţional de Gust şi Calitate (ITQI).

20 apr Bucureşti - Data până la care părţile interesate de raportul realizat de Consiliul Concurenţei în investigaţia legată de funcţionarea Netcity pot să-şi exprime punctul de vedere.

22 apr Bucureşti - Expoziţie internaţională pentru tehnologii şi echipamente de protecţia mediului; Romexpo, 22-25.

22 apr Bucureşti - Târg internaţional de medicină şi farmacie - Rommedica; Romexpo, 22-25.

22 apr Bucureşti - Data limită de primire a candidaturilor pentru licitaţia lansată de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) pentru alocarea a două multiplexuri naţionale, 31 de multiplexuri regionale şi 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare.

22 apr Bucureşti - Conferinţa FPSC, eveniment anual dedicat firmelor de construcţii, organizat de Federaţia Patronatelor Societăţilor de Construcţii, în colaborare cu Uniunea Generală a Industriaşilor din România, sub titlul RESTART CONSTRUCŢII 2015; Hotel Novotel.

24 apr Bucureşti - Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) anunţă candidaţii calificaţi în etapele ulterioare ale procedurii de selecţie în licitaţia pentru alocarea a două multiplexuri naţionale, 31 de multiplexuri regionale şi 19 multiplexuri locale de televiziune digitală terestră nealocate în procedurile anterioare.

29 apr Bucureşti - Adunare Generală Ordinară a Acţionarilor Transelectrica; ora 10.00.

1 mai Milano - Evenimentul EXPO Milano 2015 "Hrănirea planetei, Energie pentru Viaţă" (1 mai - 31 oct.).

6 mai Bucureşti - Data limită pentru depunerea ofertelor în licitaţia deschisă de Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru construirea unui tronson de 16,8 kilometri din Autostrada Braşov-Oradea, contract estimat la o valoare de 687,5 de milioane de lei, fără TVA.

7 mai Bucureşti - Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare anunţat de Metrorex în vederea achiziţiei de energie electrică pentru perioada 1 iulie 2015 - 30 iunie 2016, cu 56,1 milioane lei, fără TVA.

8 mai Bucureşti - Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare anunţat de Banca Naţională a României pentru achiziţionarea, din surse proprii, a serviciilor de suport tehnic standard pentru licenţele de tehnologie Oracle, cu 3,96 milioane lei, fără TVA.)î Contractul va fi încheiat pentru o perioadă de 12 luni.

8 mai Bucureşti - T-festival 2015, eveniment dedicat camioanelor, motocicletelor, muzicii rock şi transporturilor; Romexpo, 8-10.

13 mai Bucureşti - Expoziţia internaţională pentru prelucrarea metalelor, scule de precizie, sudura şi robotică; Romexpo, 13-16.

14 mai Bucureşti - Expoziţie internaţională de produse şi echipamente pentru medicină şi tehnică dentară - Denta; Romexpo, 14-16.

17 mai Braşov - Forumul Internaţional Asigurări - Reasigurări FIAR, ediţia a XVIII-a; 17-21.

25 mai Bucureşti - Data până la care persoanele fizice care au obţinut, în 2014, venituri din transferul titlurilor de valoare, altele decât părţile sociale şi valorile mobiliare în cazul societăţilor închise, au obligaţia de a completa şi depune "Declaraţia privind veniturile realizate din România" (formularul 200).

28 mai Bucureşti - Târgul internaţional de bunuri de larg consum TIBCO; Romexpo, 28-31.

28 mai Bucureşti - Expoziţie de produse şi servicii pentru bebeluşi, viitoare mămici, părinţi şi copii - KIDEX; Romexpo, 28-31.

28 mai Bucureşti - Autoexpotehnica - expoziţie internaţională de componente şi accesorii auto şi Auto Expo - expoziţie de autoturisme, camioane şi utilitare; Romexpo, 28-31.

1 iun Bucureşti - Data până la care circulaţia rutieră va fi restricţionată pe DN 76, sectorul cuprins între km 0+000 - km 0+600, în vederea executării lucrărilor de reabilitare a Podului Şoimuş, potrivit Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR).

4 iun Bruxelles - Ceremonia de decernare a premiilor Superior Taste Award pentru produse alimentare şi băuturi, de către Institutul Internaţional de Gust şi Calitate (ITQI).

10 iun Bucureşti - Forumul Internaţional de întâlniri de afaceri B2B, FUTURALLIA Bucureşti, eveniment organizat de Uniunea Camerelor de Comerţ Internaţionale Bilaterale România - Franţa, în parteneriat cu Centrul de Afaceri Francez, ABC Oprea Holding & Associates SA şi susţinut de Guvernul României, Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului şi Ministerul Afacerilor Externe şi Camera de Comerţ şi Industrie a României; Romexpo, 10-12

18 iun - Peste o sută de artişti de pe toate continentele participă la un concert mondial "Live Earth", pentru a cere un acord în privinţa climei la conferinţa de la sfârşitul lui 2015, de la Paris, a anunţat, la Davos, fostul vicepreşedinte american Al Gore.

19 iun Bucureşti - TAROM va opera, în perioada 19 iunie-28 septembrie 2015, curse directe pe ruta Bucureşti - Valencia, cu preţuri de la 143 euro/bilet dus-întors. Zborurile vor avea două frecvenţe pe săptămână şi vor fi efectuate cu aeronave de tip Airbus. Cursele vor fi efectuate în zilele de vineri şi duminică, plecare la ora 21.00 din Bucureşti şi sosire la 23.35 la Valencia, şi luni şi sâmbătă, plecare la ora 00.25 din Valencia şi sosire la 4.50 în Bucureşti.

30 iun Bucureşti - Data până la care va fi plătit agricultorilor ajutorul de stat pentru motorina utilizată în agricultură în trimestrul IV din 2014, în limita bugetului aprobat de 162,7 milioane de lei, potrivit datelor furnizate de Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA).

1 iul Bucureşti - Data până la care Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) depune la Comisia Europenă strategia programului de distribuire a laptelui în şcoli.

1 sep Bucureşti - Dată până la care Ministerul Energiei, IMM şi Mediului de Afaceri asigură din bugetul de stat contravaloarea cantităţilor de cărbune necesare Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare Drobeta Turnu-Severin (RAAN), potrivit unei prevederi incluse în Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea unor acte normative adoptată de Guvern.

17 sep Bucureşti - Seminarul "Best performance tactics for success" susţinut Robin Sharma, unul dintre cei mai importanţi experţi în leadership la nivel internaţional; Centrul de Conferinţe, Alexander Hotel

19 sep Bucureşti - Târgul internaţional de mobilă, echipamente şi accesorii - BIFE-SIM; Romexpo, 19-23.

27-03-2015
Tip
Stiri interne