Termen cautat
Tip stire
E.g., 04/20/2021
Data stire

Prima grefa totala de fata din Statele Unite


Autor: elena

Prima grefa totala de fata din Statele Unite a fost realizata la Boston, la un barbat de 25 de ani, a carui fata fusese arsa integral din cauza unei linii de inalta tensiune, potrivit unui comunicat al spitalului, relateaza AFP.

Spitalul universitar 'Brigham and Women' din Boston (Massachusetts, nord-est) a anuntat luni ca interventia a avut loc saptamana trecuta, datorita unei echipe de 30 de specialisti in chirurgie plastica, asistente si anestezisti.

Operatia a durat peste cincisprezece ore, timp in care au fost refacute 'nasul, buzele, pielea, dar si toti muschii si nervii care permit acestor organe sa-si recapete functiile', potrivit comunicatului spitalului.

Originar din Texas (sud), Dallas Wiens si-a ars in intregime fata in noiembrie 2008 dupa ce a atins cu capul o linie de inalta tensiune in timp ce lucra intr-o nacela.

Totusi, medicii nu au putut sa-i redea vederea, a declarat chirurgul Bohdan Pomahac, coordonatorul echipei de medici, cu ocazia unei conferinte de presa.

Costul operatiei, evaluat la 300.000 de dolari, a fost suportat de Ministerul american al Apararii in cadrul unui program de sprijinire a cercetarii pentru mutilatii de razboi.

Este a doua grefa faciala realizata la spitalul din Boston in ultimii patru ani. Prima data a fost vorba de o grefa partiala, la un barbat cu o parte din fata arsa dupa ce a cazut pe sinele metroului din Boston.

Acesta se simte bine, potrivit doctorului Bohdan Pomahac, care se declara optimist in legatura cu starea lui Dallas Wiens.
Prima grefa totala de fata, inclusiv pleoapele si sistemul lacrimal, a fost efectuata in Franta, in iunie 2010.

22-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa