Termen cautat
Tip stire
E.g., 03/04/2021
Data stire

Prima policlinica sociala gratuita din Bucuresti


Autor: elena

Fundatia Regina Maria a inaugurat, marti, in Bucuresti, prima policlinica medicala gratuita adresata persoanelor defavorizate, respectiv persoanelor fara asigurare medicala si oamenilor strazii.

In Bucuresti exista peste 2.400 persoane fara adapost declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiaza de asigurari medicale. Acestia nu au avut posibilitatea acoperirii asistentei medicale, neexistand pana acum o policlinica sociala.

Policlinica, amplasata in strada Dristor nr. 81-88, sector 3, va deservi toate zonele din Bucuresti, activitatea fiind sustinuta de reteaua privata Regina Maria si de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti din Directia Generala de Asistenta Sociala.

Policlinica, pentru care s-au investit 250.000 de lei, va functiona de luni pana vineri intre orele 9,00 si 17,00 si va oferi cele mai accesate servicii medicale, printre care laborator, medicina interna, oftalmologie, cardiologie, stomatologie, ORL, dermatologie, ecografie, mica chirurgie.
Policlinica va avea o echipa de medici permanenti. dar si voluntari, medici, cadre medicale si personal auxiliar.

Pentru afectiuni infectioase va exista o colaborare cu Spitalul de Boli Infectioase "Victor Babes". Dr.Wargha Enayati, cofondatorul Fundatiei Regina Maria, a subliniat ca "o policlinica special creata pentru a veni in ajutorul persoanelor defavorizate social era de mult in preocuparile sale".

"Credinta Baha'i si in mod special modelul Maestatii Sale Regina Maria a Romaniei reprezinta motivul pentru care am luptat pentru aceasta cauza. Nu am fost insa singuri. Ne-au ajutat foarte multi parteneri carora le datorez enorm, este vorba de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, dar si voluntari, persoane fizice, medici si cadre medicale. Implicarea intr-o cauza prin care ii ajutam pe cei mai putin norocosi decat noi trebuie privita ca cel mai important pe care il putem face in viata noastra, pentru ca ajutorul pe care il oferim altor persoane ne va aduce, in final, cea mai mare multumire sufleteasca", a subliniat Dr.Wargha Enayati.

Inaugurarea policlinicii sociale a fost facuta in prezenta primarului general, Sorin Oprescu.

29-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa