Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Primarul Sorin Oprescu a inaugurat prima policlinica sociala gratuita


Autor: elena

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a inaugurat marti, prima policlinica sociala gratuita adresata persoanelor defavorizate din Bucuresti.

"Suntem aici sa putem sa dam drumul unui asezamant social medical, pentru cei care nu au posibilitatea, nu au asigurari, sunt oameni ai strazii sau sunt oameni amarati si nu pot sa se adreseze policlinicilor particulare decat in cazuri de urgenta", a precizat Oprescu.

Edilul sef a subliniat ca acest proiect a fost posibil gratie doctorului Wargha Enayati, cofondator al Fundatiei Regina Maria.

"Ii multumesc doctorului Enayati si celorlalti colegi ai mei, care vor veni si vor presta aici. Ma refer la specialitati precum medicina interna, mica chirurgie, dermatologie, ecografie, stomatologie, ORL, psihologie etc. si realizarea analizelor de laborator", a subliniat primarul general.
El a spus ca serviciile medicale in policlinica vor fi asigurate de medici voluntari, urmand a se acorda ingrijire si celor care vin de pe strada, "intr-o stare de tulburare a mintii temporare din cauza alcoolului. Sa-i imbracam, sa-i aranjam si sa le facem si analize", a mentionat Oprescu.

Primarul general a subliniat ca este un inceput de voluntariat medical si ca se incearca realizarea altor doua sau trei astfel de policlinici in Capitala, pentru ca e mare nevoie de asa ceva.

Policlinica sociala Regina Maria va deservi cazurile sociale, inclusiv persoanele fara adapost din toata Capitala si persoanele neasigurate.
Potrivit directorului Directiei Generale de Asistenta Sociala (DGASMB) din subordinea Primariei Capitalei, Cosmina Simean, persoanele neasigurate trebuie sa vina cu cartea de identitate la sediul policlinicii, unde sunt supuse unor teste psihologice, pentru a vedea care sunt problemele lor.

"Exista foarte multe persoane care sunt asigurate, dar nu stiu acest lucru. Legile speciale ofera anumite avantaje persoanelor care fac parte din anumite categorii. De exemplu, persoanele cu handicap care nu realizeaza niciun venit sunt asigurate automat. Practic, ele nu sunt beneficiarii nostri. La fel pensionarii, indiferent de cuantumul pensiei pe care il au sunt asigurati in sistemul asigurarilor de sanatate si pentru ei sunt disponibile serviciile publice din Bucuresti", a explicat Simean.

Oficialul DGASMB a adaugat ca beneficiaza de serviciile acestei policlinici persoana care nu este asigurata in niciunul din aceste sisteme, iar in functie de afectiune este programata la o consultatie de specialitate, oferita de medicii voluntari din cadrul retelei private de sanatate Regina Maria.

PMB a pus la dispozitie spatiul, urmand ca acopere cheltuielile cu utilitatile si cu plata a doi psihologi si a doi asistenti sociali, a mai precizat Simean.

Activitatea va fi sustinuta de reteaua privata de sanatate Regina Maria si de Primaria Generala a Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti prin Directia Generala de Asistenta Sociala.

In Bucuresti sunt 2400 de persoane fara adapost, declarate, iar aproximativ 100.000 de oameni nu beneficiaza de asigurari medicale.

29-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa