Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/19/2021
Data stire

Primul bolnav de Ebola din Statele Unite este un liberian


Autor: elena

Pacientul spitalizat in Statele Unite pentru ca sufera de maladia Ebola este un liberian, a anuntat miercuri la Monrovia un expert al Centrului federal pentru Prevenirea si Controlul Bolilor (CDC), dr. Tom Kenyon, citat de AFP.

'In legatura cu liberianul spitalizat in Texas (...), nu a fost o eroare in procesul de depistare la aeroport', a dat asigurari dr. Kenyon, in cursul unei conferinte de presa organizate la sediul Ambasadei Statelor Unite la Monrovia, subliniind ca persoana in cauza 'nu a manifestat simptome de Ebola in timpul zborului'.

'Este o realitate a epidemiei pe care o avem de infruntat', a subliniat el.

Acest bolnav este primul care a fost diagnosticat cu febra hemoragica Ebola in exteriorul Africii si pe teritoriul Statelor Unite.

Miercuri, in SUA au aparut numeroase semne de intrebare, pentru ca pacientul a fost trimis acasa o data dupa ce, pe 26 septembrie, se prezentase la sectia de urgente de la Texas Health Presbyterian Hospital din Dallas. El a revenit in ambulanta doua zile mai tarziu pentru a fi plasat in carantina.

'Am trimis o echipa (a CDC) in Texas (...) pentru a identifica toate contactele' pe care le-a putut avea acest barbat 'si a le tine sub observatie timp de 21 de zile', durata maxima de incubatie a virusului, dupa care nu mai exista riscul de a contracta maladia, a explicat Tom Kenyon.

Epidemia de febra hemoragica Ebola a facut 3.338 de morti in Africa de Vest din totalul de 7.178 de cazuri inregistrate in cinci tari (Sierra Leone, Senegal, Nigeria, Liberia si Guineea), potrivit ultimului bilant al Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), redactat pe 28 septembrie si dat publicitatii miercuri la Geneva.

Libera este tara cea mai grav afectata, cu 1.998 de decese din 3.696 de cazuri oficial declarate in aceasta tara.

02-10-2014
Tip
Stiri externe