Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/21/2020
Data stire

Procesul pentru moartea asistentei romance ucise la metrou va incepe la 19 mai


Autor: elena

Tribunalul Penal din Roma a fixat prima audiere in procesul Maricicai Hahaianu, asistenta romanca ucisa la metrou. Prima audiere a singurului acuzat, Alessio Burtone, a fost fixata pentru 19 mai, a confirmat pentru Agerpres avocatul Fabrizio Gallo.

Maricica si Alessio au avut o altercatie in statia de metrou Anagnina din Roma, in ziua de 8 octombrie 2010. Discutia s-a incheiat cu un pumn pe care femeia l-a primi in fata. In urma loviturii, aceasta s-a prabusit la pamant.

Intreaga scena a fost inregistrata de camerele de luat vederi cu circuit inchis de la metrou. Autorul agresiunii a fugit, in timp ce victima a primit ajutor cateva minute mai tarziu.

Romanca a intrat in coma ireversibila, iar medicii de la spitalul Policlinico Casilino din Roma au decis sa intrerupa aparatele o saptamana mai tarziu. Agresorul a fost oprit de un trecator care a vazut intreaga scena.

Dupa decesul Maricicai, Burtone a fost condus in inchisoarea Regina Coeli. Din 18 octombrie 2010 el se afla intr-o celula de maxima siguranta.

Avocatul italianului, Fabrizio Gallo, a incercat in repetate randuri sa obtina permisiunea magistratilor ca clientul sau sa poata astepta procesul in arest la domiciliu. Motivul invocat a fost diminuarea responsabilitatii pentru moartea femeii in cazul unui malpraxis.

Consultantii solicitati de Procuratura din Roma au exclus insa responsabilitatea medicilor. "Nicio interventie chirurgicala nu ar fi putut sa salveze viata victimei", sunt concluziile expertilor.

Din acest motiv, Alessio Burtone va ramane in inchisoare. "Expertii contactati de noi afirma contrariul. Tinand cont de cele doua versiuni diferite, am decis sa solicitam desfasurarea procesului in varianta scurta", a declarat pentru Agerpres avocatul Fabrizio Gallo.

Potrivit Codului Penal italian, varianta scurta prevede o reducere a pedepsei cu o treime daca acuzatul va fi gasit vinovat.

31-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa