Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/26/2020
Data stire

Proiect social pentru persoane defavorizate lansat la Ramnicu Valcea


Autor: elena

Un proiect social pentru incluziunea persoanelor defavorizate, derulat de Fundatia 'Inima pentru Inima', a fost lansat joi la Ramnicu Valcea.

'Proiectul este intitulat 'Economia sociala - sanse reale pentru o viata mai buna!' si este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Grupurile tinta vizate de proiect sunt persoanele dezavantajate - persoane de etnie roma, persoane cu dizabilitati, tineri de peste 18 ani care parasesc sistemul de protectie a copilului, femei in situatii de risc - manageri de intreprinderi sociale, specialisti si formatori implicati in economia sociala', a precizat, pentru AGERPRES, Lidia Dobre, presedintele Fundatiei.

Fundatia 'Inima pentru Inima', beneficiar al contractului de finantare, implementeaza acest proiect in parteneriat cu Arhiepiscopia Ramnicului, Arhiepiscopia Tomisului, Arhiepiscopia Sibiului, Universitatea 'Constantin Brancoveanu'din Pitesti, Asociatia Bambini in Romania - Italia, Comunita Nuova - Italia si Consorzio Cooperative Solidarieta e Lavoro - Italia.

Proiectul se deruleaza in perioada 2011-2014 si urmareste dezvoltarea sectorului economiei sociale la nivelul regiunilor Sud-Vest, Sud-Est si Centru.

In acest sens, vor fi realizate o serie de activitati care vizeaza cresterea gradului de informare si de interes al publicului fata de economia sociala, dezvoltarea abilitatilor si competentelor grupurilor vulnerabile in domeniul antreprenoriatului social, dezvoltarea mecanismelor si instrumentelor de sprijin pentru structurile economiei sociale din cele trei regiuni.

La lansarea proiectului au participat IPS Laurentiu, Arhiepiscopul Sibiului si Mitropolitul Ardealului, IPS Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, PS Emilian Lovisteanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, prof. univ. dr. Alexandru Puiu, rector al Universitatii 'Constantin Brancoveanu', Gino Rigoldi, presedinte al Asociatiei 'Bambini' in Romania si Comunita Nuova, Andrea Villa, presedinte al Consorzio Cooperative Solidarieta e Lavoro - Italia.

04-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa