Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/19/2020
Data stire

Proprietati probiotice unice ale fructului de mango


Autor: elena

Medicii actioneaza deseori ca aparatori ai unor produse alimentare pe care le recomanda pentru consum frecvent gratie efectelor terapeutice ale acestora.

Astfel, specialisti din India au descoperit recent ca suculentul fruct mango, cu savoarea lui inconfundabila, are proprietati probiotice unice, relateaza in ultimul sau numar The Indian Express. Rezultatele celui mai recent studiu al lor sunt extrem de incurajatoare in acest sens, releva publicatia amintita.

Expertii din cadrul Asociatiei pentru dezvoltarea culturilor de mango de pe langa Institutul de Cercetare Agharkar (Maharashtra Association of Cultivation of Science's Agharkar Research Institute (MACS-ARI) au demonstrat existenta unor proprietati probiotice exceptionale in cazul a 12 soiuri de mango.

In plus, prezenta glucidelor si a compusilor fenolici in aceste fructe cu un nivel ridicat de beta-caroten le confera un puternic efect antioxidant. De asemenea, vitamina E si seleniul continute in fructele de mango asigura o buna functionare a inimii.

Este cunoscut faptul ca probioticele ajuta la o mai buna absorbtie a nutrientilor in organism, stimuleaza cresterea si activitatea bacteriilor din tractul digestiv (microflora intestinala).

Probioticele sunt utile pentru pacientii cu cancer, bolnavii cu afectiuni cardiovasculare sau cu diabet. Proprietatile probiotice ale fructului de mango ofera medicilor noi posibilitati de utilizare a acestor fructe. Cercetatorii indieni dr.Smita Nilegaonkar si dr.Vaishali Agte au prezentat deja rezultatele cercetarilor lor la a sasea editie Nutra India Summit.

05-03-2011
Tip
Stiri externe
Sursa