Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Rafila: Boala diareica acuta se poate diagnostica daca proba este recoltata cat mai curand


Autor: elena

Boala diareică acută este una dintre afecţiunile care se pot diagnostica cu succes dacă proba este recoltată cât mai curând şi înainte de administrarea de antibiotice, a afirmat consilierul onorific al ministrului Sănătăţii, Alexandru Rafila, miercuri în cadrul audierilor de la Comisia de sănătate a Camerei Deputaţilor.

"(...) Problema e că produsul cultural a fost luat prea târziu, probele de la Piteşti au fost negative, dar majoritatea copiilor primiseră antibiotic dacă s-au prezentat în prima instanţă", a spus microbiologul, care a arătat că E.coli nu poate fi depistat în urma administrării de antibiotice.

Potrivit acestuia, trei probe au ieşit pozitive cu E.coli, însă la niciunul dintre copii nu s-a descoperit E.coli heteropatogen.

Rafila a spus că cele trei probe au fost trimise la Institutul "Cantacuzino", în ciuda tehnicilor avansate folosite de specialiştii de acolo, care au căutat "tot ce este posibil" tehnic pentru identificare, toate testele fiind negative.

Microbiologul a precizat că este exclusă infecţia cu Clostridium difficile.

Consilierul a afirmat că din cei 12 copii cu sindrom hemolitic-uremic, numai 2 au fost vaccinaţi, unul cu vaccin hexavalent şi altul ROR: "Nu este nicio legătură, nu putem lega vaccinarea de apariţia aceste afecţiuni la copii".

17-02-2016
Tip
Stiri interne