Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Rectorul UVVG Arad: Suntem pregatiti sa semnam Pactul National pentru Sanatate


Autor: elena

Universitatea de Vest 'Vasile Goldis' din Arad este pregatita sa semneze Pactul National pentru Sanatate, document care va insemna un pas inainte pe linia crearii unui sistem de sanatate performant, dupa cum afirma prof. univ. dr. Aurel Ardelean, rectorul UVVG.

'Am participat la o consfatuire a rectorilor universitatilor de medicina cu reprezentantii Sanitas, ai Administratiei Prezidentiale, ai Casei Nationale a Asigurarilor de Sanatate si ai Ministerului Sanatatii, desfasurata la finele saptamanii trecute, unde au fost dezbatute probleme privind semnarea de catre cei implicati in domeniul sanatatii a unui Pact National pentru Sanatate', a declarat, duminica, pentru AGERPRES, rectorul UVVG.

Potrivit acestuia, problemele discutate au vizat institutiile de invatamant superior, in special pregatirea viitorilor medici, a rezidentilor si a modului de organizare a clinicilor universitare, in perspectiva pregatirii unei noi legislatii in domeniul sanitar.

'S-a pus accentul pe un sistem de sanatate privat de mare performanta, introducerea asigurarilor private de sanatate, elaborarea unor ghiduri si protocoale pentru bolnavi, care sa fie implementate in spitale si clinici universitare', a precizat prof. univ. dr. Aurel Ardelean.

07-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa