Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/28/2020
Data stire

Remediu natural pentru tuse


Autor: elena

Racelile sunt insotite de simptome diferite, cel mai frecvent dintre acestea fiind tusea, care reprezinta un mecanism de aparare a organismului, a precizat, miercuri, intr-o conferinta de presa, dr. Miorita Toader, seful Clinicii ORL din cadrul Spitalului de Copii 'Grigore Alexandrescu'.

'La clinica noastra vin in medie intre 80 si 100 de pacienti pe zi, dintre acestia 80% sunt cu tuse. Tusea poate aparea in cazul bolilor respiratorii, astmului, chiar sinuzitelor sau racelii. Din pacate nu intotdeauna i se acorda importanta cuvenita. Ea trebuie tratata cu seriozitate, pentru ca, in contextul unei boli diagnosticate, netratata, poate duce duce la consecinte grave', a mentionat medicul.

Dr.Toader a atras atentia asupra faptului ca nu trebuie sa se administreze imediat antibiotice, ci trebuie urmat un tratament simptomatic, si numai in cazul unei evolutii nefavorabile medicul sa decida conduita terapeutica.

''De foarte multe ori parintii merg in farmacii si cer farmacistului un antibiotic pentru copil acesta fiind racit. Acelasi lucru se intampla si cand merg la medicul de familie, caruia ii cer antibiotic daca copilul are febra'', a spus dr. Toader.

In ceea ce priveste tusea, aceasta a mentionat ca sunt mai multe tratamente care pot fi folosite, printre care unele pe baza de plante, care si-au dovedit eficacitatea, cum ar fi Prospan, un medicament pe baza de iedera.

''Tusea este un simptom foarte des intalnit, cu precadere in aceasta perioada a tranzitului vara-toamna. Sezonul racelilor a inceput cu nas infundat, febra, stranuturi si tuse. Desi de cele mai multe ori simptomele nu sunt ingrijoratoare, acestea devin sacaitoare, scazand nivelul de confort general. Tusea nu trebuie suprimata, ci calmata'', a subliniat dr. Toader.

Prospan este recomandat pentru tusea productiva, se gaseste in farmacii sub trei forme farmaceutice: comprimate efervescente, sirop si solutie orala. Se administreaza pana la disparitia tusei si dupa aceea inca doua trei zile.

Acest medicament se poate utiliza si pentru inhalatii. Inhalatiile au efect terapeutic favorabil, care poate fi obtinut prin inhalarea picaturilor care pot fi diluate cu apa si utilizand 20-25 de picaturi daca nu este o alta recomandare.

Studii clinice coordonate de specialistii germani au demonstrat clar proprietatile iederei, planta renumita inca din antichitate pentru actiunile curative asupra organismului.

Studiile au confirmat siguranta utilizarii produsului cu ingredient natural si tolerabilitatea buna la copii.

30-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa