Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Rovana Plumb: Preconizez ca majorarea pensiilor mici ar putea fi facuta din 2015


Autor: elena

Pensiile mici ar putea fi majorate din 2015, insa procentul va fi cunoscuta dupa finalizarea discutiilor cu Ministerul Finantelor Publice, cu Ministerul pentru Buget si institutiile interntionale, a declarat, duminica, la Romania TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

'Despre aceasta majorare putem sa dam date mai concrete dupa ce finalizam calculele cu Ministerul Finantelor si cel al Bugetului si cu institutiile internationale care urmeaza sa vina la Bucuresti. Eu preconizez ca aceasta majorare sa poata fi facuta din 2015, dar procentul efectiv si modalitatea in care vom putea majora le vom comunica cand vom finaliza', a spus Rovana Plumb.

Aceasta a subliniat ca este considerata o prioritate gasirea unei formule legislative si constitutionale pentru a majora pensiile mici.

'Am luat toate propunerile din partea pensionarilor si vom lucra foarte atent sa vedem cum putem sa indreptam in continuare nedreptatile facute. Acum 4 ani valoarea punctului de pensie a fost inghetata. Am modificat-o, am majorat si vom majora in continuare aceste pensii, iar obiectivul prioritar este sa gasim o formula legislativa si constitutionala sa putem majora pensiile mici, pentru ca este foarte greu sa iei medicamente, sa pui ceva pe masa, sa poti sa bucuri un nepot cu o pensie de 350 lei sau 450 lei', a precizat ministrul Muncii.

Rovana Plumb a reamintit ca, incepand din 2015, 'tot ce inseamna pensii' va fi majorat cu cel putin 4,5%.

25-05-2014
Tip
Stiri interne