Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/29/2020
Data stire

Salaj: Fostul sef al DSP, repus in functie de instanta


Autor: elena

Fostul sef al Directiei de Sanatate Publica (DSP) Salaj Nae Gabriel a fost repus in functie, dupa ce o hotarare definitiva a Curtii de Apel Cluj a constatat nelegalitatea actului prin care acesta fusese obligat sa paraseasca institutia in ianuarie 2011.

"Este o hotarare a Curtii de Apel Cluj din luna mai 2011, comunicata partilor in luna iunie. Eu am contestat in instanta ordinul prin care mi s-au desfacut raporturile de serviciu prin acordul partilor", a declarat, luni, pentru AGERPRES, Nae Gabriel.

La inceputul anului trecut, in perioda cand acesta ocupa functia de director al DSP Salaj, presa locala a semnalat existenta unei condamnari cu suspendare a lui Nae Gabriel, pentru conducere sub influenta bauturilor alcoolice.

In urma scandalului de presa, acesta a fost de acord sa renunte la postul de director, insa a dorit sa ramana, ca functionar public, in cadrul sistemului sanitar.

"Eu, prevazand un oarecare scandal, am fost de acord sa renunt la functia de conducere atunci cand am plecat, dar nu am fost de acord sa plec din corpul functionarilor publici, sa nu-mi ramana macar o functie de executie, sa nu renunt la calitatea de functionar si salariat. Eu, ulterior, in justitie, am contestat integral ordinul. Am solicitat demisie si transfer in alta parte si mi-a venit incetarea contractului cu acordul partilor. Si eu pe asta am contesta-o", a explicat acesta.

Nae Gabriel a adaugat faptul ca instanta a suspendat ordinul mentionat pana la existenta unei sentinte irevocabile si a dispus repunerea sa in functie.

Urmare a rezultatelor actiunii sale in instanta, Nae Gabriel a fost repus in functia de director al DSP Salaj, el revenind pe post incepand cu data de 23 ianuarie. El o inlocuieste pe Ligia Marincas, cea care ocupa aceasta functie prin delegare.

23-01-2012
Tip
Stiri interne
Sursa