Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/11/2020
Data stire

Salaj: Prefectul cere sprijin pentru infiintarea SMURD


Autor: elena


Prefectul judetului Salaj, Vegh Alexandru, i-a cerut miercuri public sprijinul subsecretarului de stat in Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, pentru infiintarea serviciului SMURD in judet, solicitarea fiind adresata in cadrul unei videoconferinte axate pe tema 'Planului Rosu de Interventie' ce trebuie intocmit de inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta.

Data fiind importanta existentei serviciilor SMURD in punerea in aplicare a unor astfel de planuri, prefectul Salajului a atras atentia ca acest serviciu nu a fost infiintat inca in judet, cerand sprijin in acest sens.

'In mod normal, planul dumneavoatra se va rezuma la ce aveti acolo, plus partea regionala, daca trebuie chemata. Sunt sapte judete care inca nu au deloc structura, plus sunt mai multe judete care nu au inca structura de terapie intensiva. (...) O sa reluam treaba asta, ca sa ne asiguram ca la fiecare judet unde avem numar suficient de medici sa intre si masina de reanimare', a precizat Raed Arafat.

'Planul Rosu de Interventie' are ca scopuri asigurarea unui raspuns coordonat al tuturor structurilor cu atributii de interventie in cazul producerii unor accidente colective si/sau calamitati, cu manifestari deosebit de rapide si efecte limitate in timp, avand ca rezultat victime multiple sau avand potentialul de a produce victime multiple si stabilirea de reguli si masuri in vederea mobilizarii unor resurse suplimentare din judet sau din afara acestuia, in situatia depasirii capacitatii locale de interventie medicala.

Planul se activeaza, la solicitarea inspectorului-sef al ISU, de catre prefectul judetului in care are loc evenimentul.

Raed Arafat a precizat, miercuri, ca aprobarea structurii-cadru a 'Planului rosu de interventie' s-a facut printr-un ordin comun al Ministerului Sanatatii si Ministerului Administratiei si Internelor, inspectoratele judetene pentru situatii de urgenta avand termen data de 15 octombrie pentru elaborarea planurilor judetene si inaintarea lor catre IGSU.

30-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa