Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/20/2020
Data stire

Satu Mare: Aparatura moderna pentru sectia de obstetrica ginecologie, printr-un proiect european


Autor: elena

Sectia de obstetrica-ginecologie a Spitalului Judetean de Urgenta (SJU) Satu Mare a fost dotata cu aparatura medicala de ultima generatie printr-un proiect cu finantare europeana, derulat in parteneriat cu Universitatea din Debrecen, Ungaria.

Seful sectiei Ginecologie, dr. Viorica Varodi, a declarat, vineri, la conferinta de inchidere a proiectului "Servicii obstetrice si ginecologice de imbunatatire la nivel interregional", ca blocul operator a fost dotat cu o trusa de instrumente completa, o masa, o lampa speciala. De asemenea a fost achizitionat un ecograf 3D-4D doppler, de care dispun doar marile centre universitare, dar si aparatura laparoscopica sau histeroscopica.

Cu noua aparatura va putea fi descoperit in stare incipienta si tratat cancerul uterin.

"Pentru noi este o zi foarte mare pentru ca am primit dotare ce corespunde standardelor europene. Suntem foarte bine pregatiti. Am avut competente si inainte, acum avem si cu ce sa lucram. Vom fi in stare sa tratam si sa descoperim leziuni mult mai precare. Pacientii vor putea pleca acasa a doua-treia zi", a spus Viorica Varodi.

Directorul medical al SJU, dr. Paula Mare, a afirmat ca, prin aceasta dotare, spitalul satmarean depaseste unele clinici universitare din zona.

"Satmarencele nu vor mai fi nevoite sa mearga in Ungaria sau Cluj sa se trateze, aparatura este aici, la Satu Mare", a spus Paula Mare.

Valoarea totala a proiectului a fost de 1,9 milioane euro, din care SJU Satu Mare i-a revenit suma de 410.000 euro, cofinantarea de 2 % din aceasta fiind asigurata de Consiliul Judetean.

Proiectul a fost finantat prin Programul de Cooperare Transfrontaliera Ungaria - Romania 2007 - 2013.

13-12-2013
Tip
Stiri interne