Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/21/2019
Data stire

Satu Mare: Magazinele de etnobotanicele, interzise in apropierea scolilor


Autor: elena

Consiliul Local al municipiului Satu Mare a aprobat in cadrul sedintei de joi un proiect de hotarare care prevede interzicerea magazinelor de plante etnobotanice pe o raza de doi kilometri de scoli. Proiectul, initiat de consilierii PSD, a fost adoptat in unanimitate de alesii locali.

Acesta interzice comercializarea, distribuirea, oferirea gratuita, transmiterea sau intermedierea transmiterii plantelor, substantelor si preparatelor stupefiante, halucinogene, euforice si psihotrope de orice fel sau esantioane ale acestora, denumite generic etnobotanice, altele decat cele al caror regim juridic este reglementat prin legislatia in vigoare, pe o raza de 2.000 metri in jurul institutiilor de invatamant si educatie, camine si locuri de cazare pentru elevi si studenti, institutii de cultura, tabere scolare, baze si complexe cultural sportive, palate si cluburi ale copiilor si elevilor.

Totodata, comercializarea acestor substante este interzisa pe o raza de 1.000 metri in jurul statiilor mijloacelor de transport in comun, inclusiv gari si autogari, biblioteci, parcuri, lacase de cult, institutii publice, locuri de agrement si distractii.

"Desi exista o lista a plantelor si substantelor care sunt interzise de lege, comerciantii acestor produse au grija sa le inlocuiasca cu altele cu proprietati similare, dar care nu sunt cuprinse in aceasta lista, fiind foarte greu sa se ia in timp util masuri pentru stoparea comercializarii acestor produse, numite generic etnobotanice, in baza legislatiei in vigoare", argumenteaza consilierii initierea proiectului.

31-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa