Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/03/2020
Data stire

Satu Mare: Sub 20% din persoanele care au apelat la Urgente au fost internare


Autor: elena

Mai puţin de 20% din persoanele care au apelat în 2014 la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Satu Mare au fost internate, activitatea fiind aglomerată de cazuri care ar putea fi tratate de medicii de familie.

Directorul medical al instituţiei, Paula Mare, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că în cursul anului trecut au apelat la UPU 60.000 de persoane din care 11.000 au fost internate în spital, procentul fiind de sub 20%, faţă de 40% cât a fost în anul precedent.

Aceasta a explicat că Urgenţele sunt aglomerate de persoane care în mod normal ar trebui să se adreseze medicilor de familie sau centrelor de permanenţă.

"De multe ori, pacienţii apelează la noi fără a se adresa ori medicului de familie ori medicului specialist, de aceea unitatea de Urgenţe este de multe ori supraîncărcată. În procent de 80% sunt pacienţi care nu au răbdare şi îi înţeleg. Dar majoritatea sunt în cursul dimineţii şi după-amiezii, când beneficiezi de medic de familie, ambulator, specialist. Ar avea unde să se adreseze", a declarat Paula Mare.

Potrivit acesteia, timpul de aşteptare este în mod normal de două ore, dar se poate prelungi şi până la şase ore din moment ce se tratează cu prioritate cazurile grave.

Spitalul Judeţean Satu Mare are 1.110 paturi, în 2014 fiind 38.000 de externări şi 13.000 de spitalizări de o zi. Prin ambulatoriu au beneficiat de analize circa 200.000 de sătmăreni.

29-01-2015
Tip
Stiri interne