Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/28/2020
Data stire

SCJU Targu Mures face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I


Autor: elena

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta (SCJU) Targu Mures, dr. Florin Gomotarceanu, a declarat, marti, intr-o conferinta de presa, ca aceasta unitate spitaliceasca face demersuri pentru a fi clasificat ca spital de nivelul I, conform metodologiei de clasificare a spitalelor Ministerului Sanatatii, aflata in dezbatere publica.

'In dorinta Ministerului Sanatatii exista dorinta ca spitalele de gradul I sa aiba certificate de calitate. Nu este o conditie in momentul de fata, este doar o propunere. Dorinta noastra este sa avem in componenta toate sectiile clinice care lipsesc: psihiatrie, oftalmologie, infectioase, urologie, endocrinologie etc., dar pentru a nu sta in loc si spitalul sa ajunga la spitalul de rang I (nivel I - n.r.) vom incerca sa obtinem colaborare pe linie de garda referitor la activitatile clinice care ne lipsesc, pana cand SCJU va avea in componenta si acele clinici', a declarat dr. Gomotarceanu.

Acesta a aratat ca doreste ca SCJU Targu Mures sa fie clasificat in gradul I.

"Este evidenta aceasta cerere si din punct de vedere moral, pentru ca este unul dintre cele mai performante spitale din tara. Daca acest spital nu se incadreaza, atunci care se incadreaza? Mai mult, este un spital regional, iar una dintre conditii pentru a fi spital regional este sa ai adresabilitate mai mult de 30% din extrateritoriu. Acest spital o indeplineste pentru ca mai mult de 30% dintre pacienti provin din afara judetului Mures', a precizat Gomotarceanu.

Managerul SCJU Targu Mures a aratat ca se impune construirea unui spital regional atat pentru completarea acelor sectii clinice care lipsesc, dar si din cauza capacitatii reduse de cazare a spitalului in acest moment.

'Tindem spre norma europeana de cazare, de trei paturi in salon, cu un grup sanitar propriu. In acel moment, capacitatea de cazare a spitalului ar scadea de la 1.200, la 700-800 de paturi. Este evident ca ar mai trebui o cladire care sa suplineasca numarul de paturi care s-ar pierde prin aceasta organizare', a afirmat dr. Florin Gomotarceanu.

Potrivit Metodologiei de clasificare a spitalelor lansata in dezbatere publica, unitatile spitalicesti din Romania ar putea fi clasificate in: categoria I - nivel de competenta foarte inalt (practic, corespunde profilului unui spital regional de urgenta); categoria II - nivel de competenta inalt; categoria III - nivel de competenta mediu; categoria IV - nivel de competenta bazal; categoria V - nivel de competenta limitat.

29-03-2011
Tip
Stiri interne
Sursa