Termen cautat
Tip stire
E.g., 08/10/2020
Data stire

Sefa Biroului de Expertiza Medicala Calarasi, trimisa in judecata pentru luare de mita


Autor: elena

Ileana Corina Dima, şefa Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, a fost trimisă în judecată de procurorii DNA pentru luare de mită în formă continuată (130 acte materiale).

În acelaşi dosar, a fost trimisă în judecată Paula Achim, asistent social în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, pentru luare de mită în formă continuată (56 acte materiale) şi complicitate la luare de mită în formă continuată (72 acte materiale).

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 28 octombrie - 18 decembrie 2014, în calitate de şef al Biroului de Expertiză Medicală Călăraşi şi medic primar expertiză medicală în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, Ileana Dima a primit de la 130 de persoane (denunţători în cauză) sume cuprinse între 5 şi 200 lei şi produse alimentare, totalizând 6.638 lei, cu ocazia derulării procedurilor pentru emiterea şi remiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă care intrau în atribuţiunile sale de serviciu.

În aceeaşi perioadă, Paula Achim, în calitate de asistent social la aceeaşi instituţie, a primit de la 56 de persoane sume cuprinse între 5 şi 60 lei şi produse alimentare în valoare totală de 1.125 lei cu ocazia preluării documentelor medicale ale acestora sau cu ocazia remiterii deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă.

De asemenea, Paula Achim este acuzată că a asistat la 72 acte de luare de mită în cazul Ileanei Dima, pe care nu le-a denunţat sau a primit o parte din aceste sume.

DNA susţine că activitatea derulată în cadrul Cabinetului de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă Lehliu - Gară, de către comisia formată din Ileana Dima şi Paula Achim, a constat preponderent în emiterea deciziilor medicale asupra capacităţii de muncă, document în baza căruia pacienţii solicitau acordarea pensiei de invaliditate de către Casa Judeţeană de Pensii.

Deciziile comisiei de expertiză medicală se emiteau atât pentru cazurile noi, cât şi pentru cele deja aflate în evidenţă, pentru care se împlinea termenul de revizuire.

Dosarul se va judeca la Tribunalul Călăraşi.

23-06-2015
Tip
Stiri interne