Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/11/2021
Data stire

Senatorul Ion Luchian (PNL): Legea preventiei nu are caracter represiv, ea este o revolutie


Autor: elena

Senatorul PNL Ion Luchian, preşedinte al Comisiei de Sănătate, a declarat, vineri, că Legea prevenţiei în sănătate nu are un caracter "represiv", ea fiind, din punctul său de vedere, "o revoluţie" pentru sistemul sanitar.

"Legea nu are caracter represiv, sancţionator, ci este o lege de prevenţie, este o revoluţie, din punctul meu de vedere, şi, dacă o să reuşim să convingem şi oamenii, sunt convins că, informaţi, or să participe la acest sistem", a spus Luchian, într-o conferinţă de presă la Ploieşti.

Potrivit acestuia, legea îşi propune să unească toate sectoarele din medicină care fac prevenţie, dar într-un mod care este acum "haotic".

"Această lege îşi propune să unească toate sectoarele din medicină care fac un fel de prevenţie, dar o face fiecare pe sector, haotic şi foarte greu de a fi controlat şi atunci dorim prin asta să se facă un sistem integrat care vizează nu numai asiguraţii, ci şi neasiguraţii. (...) Legea prevenţiei propusă de liberali tocmai asta vrea să facă, să facă un sistem de educare, de informare şi de prevenţie care să privească orice cetăţean al României", a afirmat senatorul PNL.

Ion Luchian a arătat că Legea prevenţiei este una de tip "reformist", scopul ei fiind acela de a muta centrul de greutate din spital în ambulator.

"În Constituţie spune clar că dreptul la sănătate şi la ocrotirea sănătăţii este garantat de către statul român. Dacă aşa scrie în Constituţie, atunci hai să venim şi cu o lege în sistemul de sănătate, o lege reformistă, din punctul meu de vedere, care va utiliza bani din bugetul de stat, bugetul consolidat, alţii decât banii care sunt acum în sănătate. În felul acesta, încercăm într-o perioadă de timp de 5-10 (ani-n.r.), poate chiar mai mult, ca să mutăm centrul de greutate din spital în ambulator", a explicat parlamentarul.

12-02-2016
Tip
Stiri interne