Termen cautat
Tip stire
E.g., 11/24/2020
Data stire

Senatorul Ion Rotaru: Blocarea la Ministerul Finantelor a proiectului de stimulare financiara a medicilor este lipsita de logica


Autor: elena

Presedintele Comisiei pentru sanatate din Senat, Ion Rotaru, a declarat vineri, la Braila, ca blocarea la Ministerul Finantelor a proiectului de stimularea financiara a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este lipsita de logica, in conditiile in care banii nu vin de la bugetul central al statului.

'Ministrul Cseke mi-a spus saptamana aceasta ca initiativa este blocata undeva la Ministerul Finantelor. Este o mare eroare ceea ce se intampla. Atitudinea Ministerului Finantelor este lipsita de logica, in conditiile in care pleaca in continuare foarte multi medici din tara. Este o problema extrem de grava, care este tratata fara niciun fel de viziune', a declarat Rotaru.

Proiectul privind stimularea financiara a cadrelor medicale cu bani de la bugetele locale este o propunere a presedintelui Consiliului Judetean Braila, Gheorghe Bunea Stancu, care a fost publicata pe site-ul Ministerului Sanatatii.

'Se afla site-ul ministerului propunerea Brailei de stimulare a cadrelor medicale. Este o propunere a mea personala si nu este singura. Am mai propus despartirea dintre public si privat in spitale. Consiliile judetene si primariile, care considera ca pot stimula, nu este obligatoriu, activitatea medicala sa poata aloca bani de la bugetele locale, in functie de niste criterii, care vor fi propuse de spital si aprobate in plenul CJ', a declarat Bunea Stancu.

Conform proiectului de act normativ, personalul medico-sanitar din unitatile sanitare administrate de autoritatile locale care accepta sa participe la proiectul ministerului va beneficia, lunar sau trimestrial, de venituri suplimentare in bani de la bugetul autoritatii locale.

Printre criteriile stabilite de Ministerul Sanatatii se afla comportamentul personalului medico-sanitar fata de pacienti prin chestionarea acestora, rezultatele obtinute de medic la cresterea raportului bolnavi tratati ambulator si in regim de spitalizare comparativ cu bolnavi internati in regim de spitalizare continua sau timpul de asteptare a pacientilor programati la ambulatoriile de specialitate.

25-06-2011
Tip
Stiri interne
Sursa