Termen cautat
Tip stire
E.g., 06/07/2021
Data stire

Serviciul de Ambulanta Bucuresti-Ilfov: 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator in 2015


Autor: elena

Stopul cardio-respirator reprezintă o problemă majoră în incidenţa cazurilor medicale din Bucureşti, pentru anul trecut Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov raportând 2.750 de cazuri de stop cardio-respirator, comparativ cu anul precedent, când au fost înregistrate 2.692 astfel de cazuri.

Potrivit unui comunicat remis miercuri AGERPRES, din perspectiva ratei de reuşită la resuscitarea efectuată de către echipajele medicale ale SABIF, anul trecut au fost salvate 108 vieţi, comparativ cu anul 2014 când doar 59 au fost resuscitate cu succes.

'Fiecare minut trecut de la instalarea stopului până la începerea manevrelor de resuscitare scade şansele de supravieţuire cu 10%. Faptul că anul 2015 demonstrează aproape o dublare a vieţilor salvate în cazuri de SCR este îmbucurător, înseamnă că din ce în ce mai multe persoane îşi doresc să ştie cum să acorde primul ajutor, iar acest lucru cred că i se datorează în mare măsură şi programului "Există un Erou în fiecare dintre voi", care încurajează persoanele laice să înveţe tehnici de prim ajutor pentru a acţiona la urgenţe de cod roşu şi galben din apropierea lor. Avem din ce în ce mai mulţi voluntari, oameni minunaţi, care intră în program, primesc alerta cazului apropiat de ei şi intervin, fiind un mare ajutor atât pentru echipajele de Ambulanţă, cât mai ales pentru pacient", afirmă dr. Alis Grasu, managerul Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, citată în comunicat.

Astfel, 432.603 de bucureşteni au solicitat Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov în 2015, 16.644 de cazuri fiind încadrate la categoria cod roşu adică urgenţe care pun viaţa în pericol (stop cardio-respirator, accidente, AVC, etc). Cazuri de categoria cod galben, adică urgenţe care pot deveni uşor cod roşu, au fost în număr de 212.179.

Cazurile uşoare, care s-au direcţionat către medicii de familie angajaţi SABIF, au fost în număr de 72.054, şi către medicii de familie angajaţi ai ambulanţelor private - 80.251. La acestea se adaugă cele 51.475 de transporturi neasistate, precizează comunicatul de presă.

17-02-2016
Tip
Stiri interne