Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/24/2020
Data stire

Sexul prelungeste viata


Autor: elena

Secretul longevitatii s-ar putea sa nu fie o alimentatie cumpatata sau renuntarea la alcool, ci raporturile sexuale. Sexul are efect asupra sanatatii globale si longevitatii, cel putin asa pare la musculita de otet (drosophila melanogaster), una dintre insectele preferate de cercetatori pentru studii.

Un grup de specialisti de la Universitatea din Michigan (SUA) a demonstrat ca imperecherile mai dese ajuta musculitele sa traiasca mai mult; rezultatele studiului sunt prezentate in paginile revistei Science, noteaza vineri ziarul ABC.

Experimentul a demonstrat ca masculii care percep feromonii sexuali aifemelelor, dar care nu au posibilitatea sa se imperecheze, sufera de stres biologic, fapt ce duce la imbatranirea lor prematura si la scurtarea vietii.

'Genetica de avangarda si neurobiologia, folosite in acest studiu, arata, cel putin la musculitele de otet, ca este vorba de o problema de sanatate mai degraba decat de frustrare sexuala. Imposibilitatea de a se imperechea a fost daunatoare pentru sanatatea lor si le-a scurtat timpul de viata', a explicat Scott Pletcher, unul dintre cercetatorii participanti la studiu. Pe scurt, 'sexul inseamna viata', a rezumat el.

Independent de efectul asupra sperantei de viata la musculitele de otet, studiul va ajuta stiinta sa se inteleaga mai bine cum perceptia senzoriala si starea fiziologica sunt sintetizate de creier si afecteaza sanatatea pe termen lung.

Echipa de cercetatori a folosit manipularea senzoriala pentru a oferi masculilor perceptia ca se afla intr-un mediu sexual activ.

Cercetatorii au facut acest lucru producand feromoni feminini cu ajutorul unor masculi modificati genetic. Oamenii de stiinta au manipulat, de asemenea, neuronii specifici perceptiei senzoriale a feromonilor si parti ale creierului legate de recompensa sexuala.

Timp de multi ani, reducerea numarului de calorii a fost singura formula pentru a demonstra longevitatea.

Ar putea fi vorba insa de o chestiune de perceptie. In alte studii, Scott Pletcher a demonstrat ca doar mirosul mancarii putea accelera imbatranirea, ceea ce arata forta manipularii senzoriale.

29-11-2013
Tip
Stiri externe