Termen cautat
Tip stire
E.g., 09/20/2020
Data stire

Sibiu: Cursuri si workshopuri interactive la Congresul National de Pneumologie


Autor: elena

Cea de a 23-a editie a Congresului National al Societatii Romane de Pneumologie va avea loc in perioada 8-11 octombrie si va include zece workshopuri interactive in care vor fi prezentate proceduri din domeniile polisomnografiei, ventilatiei non-invazive si chirurgiei toracice, au anuntat luni organizatorii.

"Ca medici avem obligatia atat fata de noi, cat si fata de pacientii nostri sa cautam permanent noi surse de informare, pentru a fi la curent cu toate noutatile din domeniu. Stim cu totii ca tehnologia avanseaza intr-un ritm extrem de alert si daca nu suntem atenti riscam sa fim depasiti de situatie atunci cand vine vorba de ultimele tehnici si dispozitive medicale folosite in diagnosticul si tratamentul multor afectiuni respiratorii. Astfel, pentru a oferi medicilor pneumologi acces la cele mai noi proceduri medicale si informatii de ultima ora din patologia respiratorie, impreuna cu membrii Comitetului Director al Societatii Romane de Pneumologie, am pregatit zece cursuri hands-on cu teme foarte interesante. Speram ca acestea sa suscite cat mai mult interesul participantilor", a declarat prof. dr. Florin Mihaltan, presedinte al Societatii Romane de Pneumologie.

Cele zece cursuri pre-congres vor avea loc in prima zi a manifestarii stiintifice miercuri, 8 octombrie, in intervalul orar 10.00-16.15, si vor fi sustinute de reputati lideri din pneumologia romaneasca, ce vor aborda teme de maxima importanta pentru medicii pneumologi si profesionistii implicati in managementul patologiei respiratorii.

Cursurile se vor desfasura, in paralel, in cinci sali diferite. Conf. dr. Stefan Mihaicuta va modera prima parte dintr-un hands-on despre polisomnografie, conf. dr. Sorin Man va explica participantilor cum trebuie scris un articol stiintific medical pentru a putea fi publicat, iar dr. Irina Strambu va modera abordarea multidisciplinara in pneumopatiile interstitiale difuze. Prof. dr. Ioan Cordos va prezenta ultimele noutati in chirurgia toracica, iar dr. Tudor Toma va sustine un curs de ecografie pleurala.

Seria cursurilor va continua cu un workshop de ventilatie non-invaziva, moderat de prof. dr. Florin Mihaltan si cu a doua parte a cursului hands-on despre polisomnografie, prezentata de dr. Oana Deleanu.

In acelasi timp, dr. Oana Arghir si dr. Lavinia Davidescu vor modera o dezbatere privind deficitul de alfa 1 antitripsina, iar prof. dr. Constantin Marica va trece in revista impreuna cu alti colegi actualitatile si perspectivele in managementul tuberculozei pulmonare chimiorezistente.

Cursul "Abordarea moderna a pacientului fumator", moderat de dr. Ioana Munteanu, va inchide seria workshopurilor pre-congres.

Programul editiei din acest an a Congresului Societatii Romane de Pneumologie cuprinde 20 de sesiuni stiintifice in cadrul carora vor fi discutate lucrari referitoare la infectiile pulmonare, neoplasmul bronho-pulmonar, tuberculoza pulmonara, bolile obstructive bronho-pulmonare cronice si comorbiditatile asociate, afectarea pulmonara in bolile de sistem si patologia somnului.

Societatea Romana de Pneumologie continua si in 2014 sa puna accent pe importanta colaborarii internationale. In cadrul manifestarii se vor desfasura si doua simpozioane comune cu Societatea Europeana de Pneumologie si Societatea Franceza de Pneumologie.

Inregistrarea pentru participare in cadrul evenimentului se face online, completand formularul publicat pe website-ul oficial al evenimentului: www.congrespneumo2014.ro.

29-09-2014
Tip
Stiri interne