Termen cautat
Tip stire
E.g., 01/23/2021
Data stire

Sibiu: Primul medic demis in judet pentru nereguli in dosarele de pensionare


Autor: elena

Casa Judeteana de Pensii (CJP) Sibiu a decis incetarea contractului cu unul dintre medicii care faceau expertiza, fiind vorba de o doctorita in varsta de aproape 70 de ani, suspectata ca intocmea dosare de pensionare ilegale.

Asistenta acesteia a fost sanctionata cu scaderea salariului cu 10% pe trei luni, conform unui raport prezentat miercuri de directoarea CJP, Elena Cernea.

'Masurile administrative dispuse de CJP Sibiu s-au finalizat cu incetarea raporturilor de munca ale medicului expert primar al unuia dintre cabinetele de expertiza medicala si sanctionarea disciplinara a asistentului medical prin reducerea salariului de baza cu 10% pe o perioada de trei luni', se arata in raportul CJP.

In urma unui control efectuat in luna august, inspectorii de la CJP au taiat pensiile de invaliditate unui numar de 50 de sibieni care s-au dovedit mai sanatosi decat scria in actele medicale.

Pana in prezent, au fost verificate in acest an 5.389 pensionari de invaliditate. Dintre acestia, 1.239 nu au fost gasiti la domiciliu, fiind chemati ulterior la control.

30-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa