Termen cautat
Tip stire
E.g., 02/29/2020
Data stire

Sindicalistii de la SANITAS au incheiat pichetul din fata Ministerului Sanatatii


Autor: elena

Cei aproximativ 100 de membri ai Federatiei SANITAS din Romania care au pichetat luni, de la ora 10,00, sediul Ministerului Sanatatii din Bucuresti, au incheiat la ora 12,00 actiunea revendicativa, fara sa se inregistreze niciun fel de incidente.

Pe parcursul pichetului, o delegatie a protestatarilor, condusa de presedintele Federatiei SANITAS, Leonard Barascu, si de prim-vicepresedintele Marius Sepi, a avut o intalnire cu ministrul sanatatii, Nicolae Banicioiu, si cu ministrul delegat pentru Dialog Social, Aurelia Cristea.

"Discutiile pe care le-am avut cu ministrul Sanatatii si cu ministrul Delegat pentru Dialog Social au vizat principalele trei revendicari ale federatiei noastre. Este vorba despre cresterea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, de la 1 iulie 2014, publicarea in Monitorul Oficial a Contractului Colectiv de Munca pe sectorul sanatate si activitati sanitare, dar si de deblocarea urgenta a posturilor vacante in sanatate si asistenta sociala. Din cate am inteles de la reprezentantii guvernului, ultimele doua puncte sunt mai usor de pus in practica. Concret, in acest an exista posibilitatea ocuparii in sistem a 2.000 de posturi vacante, iar pentru anul viitor se va face o analiza in colaborare cu Ministerul Muncii", a spus Marius Sepi.

Potrivit acestuia, un subiect mai delicat il constituie majorarea cu 10% a veniturilor in sanatate si asistenta sociala, de la 1 iulie 2014.

"In legatura cu cresterea salariilor, vom avea o intalnire cu reprezentantii Ministerului de Finante spre sfarsitul saptamanii, cel mai probabil joi sau vineri. In functie de rezultatele pe care le vom obtine in urma negocierilor cu reprezentantii Ministerului de Finante, vom decide care vor fi actiunile de protest din perioada urmatoare. O hotarare concreta in acest sens va fi luata pe 10 iulie, in cadrul Consiliului National al Federatiei SANITAS. Daca membrii Consiliului vor decide ca este oportun se va putea ajunge chiar si la o greva de avertisment in sanatate", a mai spus Marius Sepi.

23-06-2014
Tip
Stiri interne