Termen cautat
Tip stire
E.g., 10/01/2020
Data stire

Sindicalistii din 'Solidaritatea Sanitara' participa la protestele Cartel Alfa


Autor: elena

Reprezentantii Federatiei 'Solidaritatea Sanitara' incep seria protestelor impotriva situatiei dezastruoase in care se gasesc sistemul sanitar si salariatii acestuia, cu participarea, joi, la actiunea de protest a CNS Cartel ALFA din Piata Victoriei, a declarat liderul sindical Viorel Rotila.

'Ne-au scos in strada teama, nevoia si indignarea: teama de ziua de maine, starea de nevoie in care ne-au aruncat, tot mai adanc, Guvernul impreuna cu oficialii locali si indignarea fata de nedreptatea care s-a instaurat in aceasta tara', afirma Rotila.
Sindicalistii sustin ca sunt victimele unui sistem care intelege sa impoziteze la sange salariile lucratorilor, dar 'uita' sa-i oblige la plata impozitelor pe cei care profita de bogatia tarii.

'Am fost amagiti cu Legea unica de salarizare, spunandu-ne ca vor stabili locul potrivit pentru salariatii din sanatate si invatamant in ierarhia bugetarilor. Si-au gasit in schimb locul lor la varful ierarhiei pentru a lua cele mai mari salarii din sistemul bugetar . Un mecanism menit sa faca dreptate sociala, printr-o adevarata ierarhizare a salariatilor bugetari, s-a transformat intr-un instrument de reducere a salariilor', sustine Rotila.

Sindicalistii din Federatia Solidaritatea Sanitara cer Guvernului o lege unica a salarizarii care sa porneasca de la nivelul veniturilor din 2009 si sa aseze pe locurile meritate toate categoriile de personal din sistemul sanitar; stoparea disponibilizarilor din sistem, pentru toate categoriile profesionale si stimularea salariala a salariatilor pentru a nu pleca; finatarea corespunzatoare a sectorului sanitar; mentinerea Codului Muncii si a legislatiei privitoare la Contractele colective de munca in forma existenta; stabilirea unui set de reguli stricte de administrare a spitalelor de Consiliile locale.

24-09-2010
Tip
Stiri interne
Sursa